Вівторок, 15. Травня 2018

“Медичний канабіс – наше право”, українські пацієнти звернулись до суспільства (ФОТО)

“Ми об’єднуємось, щоб полегшити страждання пацієнтів і захистити наше право на гідне, сучасне та ефективне лікування. Коноплі лікують. Потрібно врегулювати законодавство, яке заперечує наукову істину”, – українські медичні пацієнти звернулись за підтримкою до громадянського суспільства.

Відкрите звернення коаліції громадських організацій “Наше право” до громадянського суспільства із закликом об’єднати зусилля в інтересах українців, які страждають від болю та потребують ефективного лікування було озвучено на прес-конференції організаторів Маршу Свободи в “Інтерфакс-Україна”. У зверненні йдеться про врегулювання законом обмеженого контрольованого доступу до лікування канабісом та препаратами на його основі. Також говориться про необхідність почати наукові дослідження компонентів канабісу,

ЧИТАТИ: Марихуана допомагає онкохворим! – Комаровський (ВІДЕО)

Ніна Резніченко, лідерка ГО “Афіна. Жінки проти раку” з фотографією подруги, яка померла від раку (Фото Антон Колодій/INTERFAX-Україна)
“Нам болить. Через пережитки тоталітарного минулого і бюрократичні перепони мільйони українців фактично позбавлено конституційного права на життя, здоров’я та медичну допомогу”, говориться у відкритому зверненні.
За словами Дмитра Шерембея, голови координаційної ради Всеукраїнської мережі ЛЖВ (Люди, що живуть з ВІЛ), відкрите звернення є меморандумом українських медичних пацієнтів, лікарів, фармацевтів, вчених та громадянських активістів  та є відкритим до приєднання для всіх небайдужих до проблеми.

ЧИТАТИ:  Священик про медичний канабіс: “Ставитись до цього погано неможливо!” (ВІДЕО)

“Ми проти безглуздих заборон. Я представляю пацієнтів, які знають, що таке смертельно небезпечні захворювання. Якщо весь світ шукає шляхи, як полегшити біль, то ми підтримуємо такий шлях. Не дай бог нікому відчувати біль, від якого немає ліків!”, – заявив Дмитро Шерембей.
Дмитро Шерембей коментує відкрите звернення коаліції “Наше Право” на прес-конференції 15 травня 2018 року (Фото: Антон Колодій/Interfax-Україна)
Як зазначається у відкритому зверненні, реалізація конституційного права громадян на лікування медичним канабісом є для України цивілізаційним вибором. Автори меморандуму занепокоєні, що сьогодні “популізм і печерні стереотипи превалюють над науковими дослідженнями і здоровим глуздом”. Саме тому медичні пацієнтам, науковим працівникам, лікарям, фармацевтам, журналістам та громадським діячам час об’єднуватись.
Відкрите звернення також підписали лідерка ГО “Афіна. Жінки проти раку” Ніна Резніченко, лідерка ГО “Українська асоціація медичного канабісу” Олеся Савельєва, провідний науковий співробітник Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця, кандидат біологічних наук Дмитро Ісаєв, керівник ГО “Єдиний Досвід” адвокат Генадій Шабас та прес-аташе Маршу Свободи журналіст Тарас Ратушний.
“Уряд має вивчити потреби українських пацієнтів у якісних медичних препаратах на основі канабісу та врегулювати доступ до них всіх, хто потребує ефективного лікування”, – заявив Тарас Ратушний.  “А також вирішити нарешті багаторічну проблему українських науковців і розпочати нарешті наукові дослідження канабіноїдів, як анальгетиків та інших лікарських засобів, як цього вимагає Стратегія державної політики щодо наркотиків”.

ЧИТАТИ:  Йокубас Жібуркас: “Канабіс рятує життя! Чого чекаєш, Україно?” (ВІДЕО)

Як повідомлялось, 19 травня у Києві відбудеться чергова акція у рамках щорічного конопляного Маршу Свободи за реформи державної політики щодо наркотиків, акція розпочнеться мітингом під Кабінетом міністрів України. Повідомлення про мирне зібрання подано в Київську міську державну адміністрації від об’єднання громадянських ініціатив “Об’єктивна реальність”. Минулого року конопляний Марш Свободи відбувся в Києві 28 жовтня, учасники пройшли ходою від будинку уряду до Міністерства охорони здоров’я. За повідомленнями поліції в мирній акції брало участь більше 600 громадян.

5 Відповіді на «“Медичний канабіс – наше право”, українські пацієнти звернулись до суспільства (ФОТО)»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *