Середа, 15. Квітня 2020

Легалізацію медичного канабісу підтримує 39% українців.

Проти – 49%. А ще 12 % опитаних не змогли відповісти на поставлене запитання.


Майже половина опитаних соціологами українців висловилися проти думки, що для отримання додаткових коштів в умовах економічної кризи держава може узаконити виробництво та врегулювати обіг марихуани в медичних цілях. Про це йдеться в опитуванні, проведеному Соціологічною групою “Рейтинг“.


Повідомляється, що опитування проводилось 10-12 квітня, в ньому взяли участь 2000 респондентів віком від 18 років в усіх областях України, окрім тимчасово окупованих територій.


Зокрема, проти легалізації використання у медичних цілях марихуани виступили 49% українців. Підтримують таку ідею 39% опитаних. При цьому найбільше підтримують легалізацію канабісу чоловіки (47%), жителі Центральної та Західної України (41%), а також люди із високим рівнем доходу (45%). Проти легалізації марихуани виступають здебільшого жінки (55%), жителі Південної та Східної України та люди віком від 18 до 29 років (52%).


Повідомляється, що методом опитування стали телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера (CATI – computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилку репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 заявлено, як не більшу від 2,2%.


Минулого року подібне дослідження соціологічної групи «Рейтинг» засвідчило, що більше половини українців повністю або певною мірою підтримують можливу легалізацію медичної марихуани для полегшення болю у хворих пацієнтів.


Зокрема, 30% повністю, і 28% певною мірою підтримують можливу легалізацію медичної марихуани для пацієнтів, у яких виявлені певні проблеми зі здоров’ям, і в їхньому випадку марихуана може полегшити симптоми або/та полегшити біль. Водночас, 33% опитаних було протилежної думки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *