П’ятниця, 27. Грудня 2019

Верховний Суд Італії: вирощування канабісу для власних потреб – не злочин

Вирощувати трохи конопель вдома без мети збуту – не повинно каратись законом: рішення суду розв’язує руки політикам.

Верховний Суд Італії визнав законним вирощування канабісу вдома, у невеликих кількостях для власного споживання. Про це повідомляє Reuters.


У своєму рішенні суд зазначає, що культивація наркотичних засобів “в невеликій кількості, які вирощуються вдома виняткового для власного використання”, не повинна класифікуватись, як кримінальний злочин.


Відповідну постанову було винесена 19 грудня, але новина залишалась без уваги до четверга, коли про це повідомили італійські інформаційні агентства, і відразу ж викликала бурхливу політичну дискусію з приводу вживання канабісу в Італії.


“Суд відкрив шлях, тепер справа за нами”, – заявив Маттео Мантеро, сенатор від “Руху 5 зірок”, що виступає за легалізацію канабісу.

Сенатор Маттео Мантеро (Фото Weedworld.it)

Мантеро представив поправку до бюджету 2020 року, що передбачає легалізацію і регулювання внутрішнього споживання канабісу, але вона була відхилена Сільвіо Берлусконі, спікером Сенату від консервативної партії Forza Italia.


Мауріціо Гаспаррі, сенатор від нині опозиційної партії Forza Italia заявив, що перший закон, який буде затверджений правоцентристською коаліцією, якщо вона прийде до влади, “скасує абсурдне рішення суду”.


“Наркотики шкодять, забудьте про те, щоб вирощувати їх або купувати в магазинах”, – сказав у своїй заяві лідер партії “Ліга” Ліги Маттео Сальвіні.


Сальвіні був міністром внутрішніх Італіїі у складі попереднього уряду, який було відставлено в серпні 2019 року. Перебуваючи на посаді він наполягав на закритті легальних магазинів з конопляною продукцією.


У 2016 році в Італії було прийнято законодавство, яке дозволяє вживання канабісу з вмістом психоактивного інгредієнта (ТГК) нижче 0,6 відсотка.


У той час як рух «5 зірок» виступає за ліберальніший підхід до канабісу, його лівоцентристські союзники по коаліції є більш обережними, тобто майбутнє законодавства щодо канабісу в Італії залишається під сумнівом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *