Середа, 4. Грудня 2019

У Зеленського хочуть закон про канабіс, але бояться втратити рейтинг – The Page

Президент переконаний, що рейтинг він втрачає через спроби ліберальних реформ. Це може позначитись і на рішенні про легалізацію канабісу.

Фракція «Слуга народу» у Верховній Раді України має намір узаконити бізнес із вирощування та продажу марихуани. Про це повідомляє видання The Page. У колонці першого заступника головного редактора видання, економічного експерта Олега Гавриша стверджується, що депутатами більшості готується, як мінімум, два відповідні законопроекти. “Один передбачає продаж марихуани для медичних цілей. Інший – як для медичних, так і для рекреаційних”, – пише експерт з посиланням на анонімні джерела з оточення Володимира Зеленського.


Зокрема, співрозмовник видання у Офісі президента розповів, що Володимир Зеленський перебуває у сильному напруженні через падіння протягом осені рейтингу на 20%.

Економічний експерт Олег Гавриш (Фото: Суспільне мовлення)

«На жаль, президент пояснює це тим, що було проголосовано законопроект про відкриття ринку землі, а також внесено законодавчу ініціативу про лібералізацію грального бізнесу. За його словами це може знижувати його рейтинг. Це в результаті може вплинути на те, в якому вигляді буде ухвалено два відповідних законопроекти. Їх ліберальної редакції очікувати не варто», – пояснює джерело.


В оточенні президента у свою чергу побоюються, що за зиму рейтинг Зеленського обвалиться ще на 20%. “Що стане в повному сенсі катастрофою для правлячої партії”, – пише Олег Гавриш.

Народний депутат України Микита Потураєв виступає на конопляному Марші Свободи за легалізацію медичного канабісу 26 жовтня 2019 року (фото konopravda.com)


Як повідомлялось, 26 жовтня у Києві відбувся конопляний Марш Свободи за реформи державної політики щодо наркотиків. Його учасники вимагали невідкладної реєстрації законопроекту про легалізацію медичного канабісу. У акції зокрема взяли участь народні депутати з фракції “Слуга Народу” Микита Потураєв та Мар’ян Заблоцький.


Напередодні керівник фракції “Слуга Народу” Давид Арахамія публічно підтримав ідею врегулювання канабісу для потреб медицини і науки і виразив готовність зареєструвати відповідний законопроект, підготований групою народних депутатів. Про це Арахамія заявив на прес-брифінгу в Верховній Раді України.

Відповідь на «У Зеленського хочуть закон про канабіс, але бояться втратити рейтинг – The Page»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *