П’ятниця, 10. Січня 2020

Більше займаються сексом там, де медичний канабіс легальний – дослідження

“Основна зміна сексуальної поведінки – це посилення сексуальній активності”. Серед наслідків легалізації – зменшення контрацепції та бебі-бум?

Легалізація медичної марихуани спонукає людей більше займатися сексом. Про це йдеться у статті, опублікованій наприкінці грудня виданням Journal of Health Economics.

Вчені з Університету Конектикуту та Державного університету Джорджії вивчили поведінку дорослих громадян до і після узаконення використання канабісу.


“Ми виявили, що ухвалення [законів про медичну марихуану] викликають посилення сексуальної активності”, – підсумовують дослідники.

Легальний канабіс сприяє збільшенню сексуальної активності

Це не єдиний виявлений ефект, пов’язаний із появою законного обігу задля медичного використання. Дослідження також визначило тенденцію зменшення використання протизаплідних засобів та збільшення народжуваності після введення в дію політики щодо медичного застосування канабісу.


Щоб визначити, як зміни законодавства впливають на те, як часто люди займаються сексом, команда дослідників проаналізувала великий масив даних. Опитування включало “детальні запитання про сексуальну активність та вживання психоактивних субстанцій” до молодих людей в період між 1997 та 2011 роками. В анкеті респондентів прямо запитувалось про досвід вживання марихуани та частоту сексу.


Аналіз виявив збільшення на 4,3 відсотка “ймовірності займатися сексом раз або більше протягом останнього місяця” після прийняття закону про медичний канабіс та “збільшення сексуальної активності, безпосередньо після зміни законодавства”.


“Основна зміна сексуальної поведінки, яку ми спостерігаємо, – це посилення сексуальній активності”.


Крім того, вплив законів про медичну марихуану означає збільшення на 2 відсотки народжуваності “для всіх жінок дітородного віку”.


“Ці результати свідчать про те, що вживання марихуани має значний, несвідомий та позитивний вплив на народжуваність”, – пишуть автори у опублікованих висновках.


У дослідженні вивчалось також ставлення респондентів до захищеного сексу. Дослідники підкреслюють, що сенсорний вплив канабісу “може змінити ставлення до сексуальних ризиків, зробивши користувачів менш занепокоєними наслідками статевого акту, що призводить до зменшення використання контрацептивів”.


Такі зміни в поведінці можуть пояснити, чому народжуваність збільшується, коли люди отримують доступ до медичного канабісу. Попри це автори дослідження описали такі зміни, як фізіологічні ефекти від вживання марихуани, які можуть знизити народжуваність.


“Наші дані про народження свідчать про те, що поведінкові фактори можуть протидіяти фізіологічним змінам вживання марихуани, які, як правило, знижують фертильність”, – написали вони.


“Ми виявляємо, що прийняття [законів про медичну марихуану] призводить до посилення участі в сексуальній активності та до зменшення використання протизаплідних засобів, що обумовлюють сексуальну активність”, – підсумовує дослідження. “Спільно обидва механізми говорять про те, що поведінкові реакції можуть бути обумовлені посиленою увагою до негайних гедонічних наслідків сексуального контакту, посиленням готовності займатися сексом, а також затримкою знижки та ігноруванням майбутніх витрат, пов’язаних із сексом”.


Хоча це дослідження спрямоване на опис поведінкових змін у сексуальній активності після прийняття закону про медичну марихуану, останні дослідження також вказують на здатність канабісу посилювати сексуальне задоволення та посилювати сексуальний потяг як чоловіків, так і жінок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *