Неділя, 8. Грудня 2019

Гурт DakhaBrakha випробовує шапки із конопляного хутра (ФОТО)

Етно-хаос гурт планує взагалі відмовитись від тваринного хутра у сценічних костюмах на користь конопляного.

На концерті до 15-річчя гурту “ДахаБраха” в київському Палаці Спорту виконавці постали у оновленому іміджі: традиційні для гурту головні убори з тваринного хутра вони змінили на хутро із коноплі. Унікальні шапки з конопляного хутра виготовили до ювілейного концерту з матеріалу української компанії DevoHome. Про це повідомляється на сторінці компанії у Facebook.


“Вчора на концерті етно-хаос гурт @dakhabrakha вдягли шапки з конопляного хутра, і ми працюємо над повним переходом від використання звірячого хутра в костюмах до натурального конопляного”, – говориться у повідомленні.

Як повідомила Конопляній правді власниця компанії Оксана Дево, яка давно підтримує з Dakha-Brakha дружні контакти, перед гуртом віднедавна постала проблема оновлення сценічних костюмів. Але знову звертатися до хутра кіз і овець музиканти не хотіли, бо виступають за права тварин.


“Наскільки мені відомо, у ДахаБраха давно обговорюють, чим замінити тваринне хутро. Аж ось знайшли вихід, Хутро з конопель має натуральний вигляд та природний колір, який нагадує необроблену овчину, але воно є цілком веганським продуктом”, – повідомила Оксана Дево.

Гурт Dakha-Brakha на концерті у київському Палаці Спорту 6 грудня 2019 року (Фото: dakhabrakha )


Конопляне хутро – натуральний замінник синтетичного і тваринного хутра, винахід компані DevoHome. Віднедавна цей матеріал на основі нетканого волокна з конопель став альтернативою штучному “еко”-хутру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *