Понеділок, 5. Лютого 2018

Марихуана допомагає онкохворим! – Комаровський (ВІДЕО)

Україні слід врегулювати використання наркотичних засобів у медичних цілях. Таку думку висловив лікар Євген Комаровський у ефірі телеканалу NewsOne. Він також заявив, що українців позбавлено доступу до знеболюючих.

За словами лікаря, людям, які хворіють онкологічними захворюваннями, справді допомагає канабіс.
“А доступ до наркотиків онкохворих? Це питання можна вирішити? Не колоти, а капати морфій у крапельках. А марихуану дозволити хоча б для онкохворих? Не всім. Онкохворим хоча б. Це світова практика. Онкохворим допомагає марихуана. Реально допомогає. Дозвольте!” – заявив Комаровський.
ЧИТАТИ: Українські вчені на конопляній хвилі (ФОТО, ВІДЕО)

Раніше Українки зі спільноти Афіна. Жінки проти раку закликали уряд узаконити доступ до медичного канабісу для українських пацієнтів. Їхні аргументи, а також точку зору лікарів, опублікував сайт Обозреватель“. 
Організація “Aфіна. Жінки проти раку” звернулася до уряду щодо законного доступу до ліків з коноплі (athena-wac.com)
Як повімлялось, врегулювання доступу українських пацієнтів до лікування медичним канабісом стало вимогою Маршу Свободи 28 жовтня 2017 року. Від будівлі Кабінету Міністрів України учасники акції вирушили маршем урядовим кварталом до будівлі Міністерства охорони здоров’я, вигукуючи гасла “Коноплі лікують!”, “Доступ до лікування!”.
У квітні 2017 року українські вчені звернулися з відкритим листом до Кабінету міністрів України з вимогою врегулювати наукові дослідження терапевтичної дії канабісу та його активних компонентів. Серед підписантів академік Національної академії наук України, доктор біологічних наук Олег Кришталь, доктор медичних наук Віктор Досенко, кандидати біологічних наук Дмитро Ісаєв, Олександр Максимюк та Олексій Болдирєв, кандидати медичних наук Юрій Жигарєв (лікар-інфекціоніст) та Василь Нагібін. На сьогодні свій підпис під відкритим зверненням поставили більше 40 українських науковців.
ЧИТАТИ: Едгар Бабанов. Литовський конопляний прорив

5 Відповіді на «Марихуана допомагає онкохворим! – Комаровський (ВІДЕО)»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *