Вівторок, 8. Травня 2018

Конопляний Марш Свободи відбудеться в Києві 19 травня

Конопляний Марш Свободи цього року 19 травня розпочнеться акцією під будівлею Кабінету міністрів України . Від уряду вимагають врегулювати законий доступ українських пацієнтів до лікування канабісом. Також йдеться про необхідність почати наукові дослідження компонентів канабісу.

Про це повідомляють організатори у офіційній заяві на сайті Маршу Свободи.
“Уряд має вивчити потреби українських пацієнтів у якісних медичних препаратах на основі канабісу та врегулювати доступ до них всіх, хто потребує ефективного лікування”, – заявив прес-аташе Маршу Свободи Тарас Ратушний.  “А також вирішити нарешті багаторічну проблему українських науковців і розпочати нарешті наукові дослідження канабіноїдів, як анальгетиків та інших лікарських засобів, як цього вимагає Стратегія державної політики щодо наркотиків”.
Учасник акції конопляного Маршу Свободи під Кабінетом міністрів України 20 травня 2017 року (APOSTROPHE)
Керуючись інтересами громадян України та на забезпечення їхніх прав на доступ до лікування Уряд повинен прискорити зміни до Законів України та підзаконних актів, які суперечать положенням Державної стратегії щодо наркотиків (до 2020 року).
– розпочати наукові дослідження канабіноїдів, як анальгетиків та інших лікарських засобів.
“Є необхідним визнання та узаконення урядом наукових досліджень канабісу для потреб фармакологічної галузі з метою спрощення доступу українських пацієнтів до медикаментів іноземного виробництва та виробництва вітчизняних медичних препаратів на основі канабісу”, йдеться у заяві.

ЧИТАТИ: План уряду: канабіноїди – науці

Вказані кроки дадуть можливість побудови експериментальної гнучкої економічної моделі, яка би дозволяла вітчизняним фармакологічним компаніям отримувати легальну сировину, обіг якої контролюється державою, та сприяла би забезпеченню реальної потреби українських пацієнтів в доступі до лікування медичним канабісом та препаратами на його основі.
Учасники конопляного Маршу Свободи у Маріїнському парку біля Міністерства охорони здоров’я України 28 жовтня 2017 року (фото: Данило Вегера)
Для вироблення гуманного і ефективного антинаркотичного законодавства також необхідні наукові дослідження впливу психоактивних речовин на громадське здоров’я, зокрема з метою їх подальшого юридичного розділення за рівнем реальної шкоди, говориться в заяві організаторів. Зазначається, що акція Маршу Свободи 19 травня є відкритою до приєднання всіх, хто розділяє вимоги її учасників.

ЧИТАТИ: Йокубас Жібуркас: “Канабіс рятує життя! Чого чекаєш, Україно?” (ВІДЕО)

Повідомлення про мітинг за реалізацію Стратегії державної політики щодо наркотиків подано в Київську міську державну адміністрації від об’єднання громадянських ініціатив “Об’єктивна реальність”. Минулого року конопляний Марш Свободи відбувся в Києві 28 жовтня, учасники пройшли ходою від будинку уряду до Міністерства охорони здоров’я. За повідомленнями поліції в мирній акції брало участь більше 600 громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *