П’ятниця, 10. Серпня 2018

Заради статистики? Поліція фальсифікує справу проти інваліда (ВІДЕО)

Поліція Миколаївщини фальсифікує кримінальне провадження щодо інваліда I групи, користуючись його безпорадністю. Заради показників чи для наживи – тепер має відповісти суд.

В соцмережах з’явилось відео, де поліцейські рахують кущі канабісу, які вирощував мешканець одного з сіл, та докладають у вилучене стебла дикорослих конопель, які росли довкола бур’яном. Це дало їм підстави рапортувати про знешкодження справжньої “наркоплантації”. А в звинуваченнях проти інваліда тепер йдеться про “особливо великі розміри”.  
13 червня цього року поліція Миколаївщини на своєму офіційному сайті повідомила про вилучення у Єланецькому районі 330 кущів коноплі, які вирощував місцевий мешканець для власного лікування.

ЧИТАТИ: Навіщо українським вченим доступ до коноплі?

“Очікуються результати експертизи, за висновком якої слідчі зможуть перекваліфікувати вказаний факт на ч.2 ст.310 КК України «Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель», що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років” – йдеться у повідомленні поліції.
Фото вилучених рослин з повідомлення поліції
Правозахисники після ознайомивлення з цією справою переконані, що кримінальне провадження “шито білими нитками” від початку до кінця.
“Поліція бачила перед собою ідеальну жертву –  чоловіка з енцефалопатією, який майже не ходить і важко розмовляє”, – розповів керівник громадської організації “Єдиний досвід” адвокат Геннадій Шабас.

ЧИТАТИ: “Медичний канабіс – наше право”, українські пацієнти звернулись до суспільства (ФОТО)

“Чоловік не приховував, що власноруч посадив вісім рослин коноплі і доглядав за ними.  Він зізнався, що вживав канабіс і це допомагало йому при його хворобі. Але, як випливає з відео доказів, більшість вилучених рослин були зовсім дрібними і не “вирощувались”, а росли бур’яном. Їх слідча група вишукувала по всій ділянці, бо вочевидь ставилась задача “розкрити” серйозніший злочин”,  – повідомив правозахисник.
Також стало відомо, що начальник поліції Єланецького району майор Микола Стрємілов, який особисто керував слідчими діями і “вилученням 330 кущів”, був затриманий 31 липня працівниками управління внутрішньої безпеки МВС.
Начальника районної поліції, що керував обшуком у інваліда, взяли “на гарячому” за вимагання хабара від іншого селянина (elanec-news.com)
Поліцейського взяли “на гарячому” під час отримання грошей, якій той вимагав від місцевого фермера. Про це повідомляє видання Єланецький Вісник з посиланням на прокуратуру області. Щодо дій Стрємілова відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням).
Вилучене під час затримання майора Стрємілова (elanec-news.com)
Втім суд досі не зміг обрати підозрюваному запобіжний захід. 10 серпня засідання Апеляційного суду Миколаївської області у цій справі було перенесено через неявку адвокатів Стрємілова.

ЧИТАТИ: Йокубас Жібуркас: “Канабіс рятує життя! Чого чекаєш, Україно?” (ВІДЕО)

4 Відповіді на «Заради статистики? Поліція фальсифікує справу проти інваліда (ВІДЕО)»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *