Середа, 5. Грудня 2018

Черга за ліками з канабісу. У штаті Айова відкрито перші диспенсарії (ВІДЕО)

Минулих вихідних в американському штаті Айова відкрились перші п’ять диспенсаріїв з медичним канабісом. За легальною марихуаною вишикувались черги.

Пацієнти, які використовують канабіс для лікування, вишикувалися в чергу перед першими диспансерами Айови минулої суботи, щоб отримати доступ до медицини на законних підставах. Діспансери відкрилися в містах Консіл Блаффс, Девенпорт, Сіу-Сіті, Віндзор-Хайтс та Ватерлоо. Продукцію для авторизованих точок продажу постачає компанія MedPharm, серед фармацевтичних форм – капсули, настоянки і креми.

ЧИТАТИ: Канабіс і кров. Чи можна бути донором?

“Реакція на відкриття, яку ми отримали від людей, була приголомшливою”, – заявив генеральний менеджер диспансеру MedPharm Лукас Нельсон. “Люди зупиняються і питають, коли ми відкриваємось, як вони можуть скористатися нашими послугами і що буде доступно”.

Відео, яке раніше тут було вбудовано, більше не доступне.

Iowa Public Radio поспілкувались з Уільямом Роузом, батьком 13-річного хлопчика з епілепсією. Уільям виявився одним із відвідувачів, що очікували відкриття закладу MedPharm у суботу 1 грудня. За його словами, екстракт канабідіолу (CBD) зупиняє напади епілепсії в його сина, однак досі для лікування їм доводилось їздити в штат Колорадо.
“Це припиняє напади. Повністю. Наскільки нам відомо. І він більше не приймає протисудомних, які звісно допомагали контролювати напади, але були не добрі для його організму”, – говорить Роуз.

ЧИТАТИ: В Україні презентували фільм про канабіс, ліки від епілепсії (ВІДЕО)

Черга відвідувачів після відкриття першого диспенсарію медичного канабісу в штаті Айова, 1 грудня 2018 (фото whotv.com)
Всього у програмі медичної марихуани штату Айова бере участь близько 1500 хворих. І пацієнти мають бути зареєстровані, щоб мати змогу законно придбати продукти канабісу в одному з п’яти ліцензованих диспенсаріїв.   Згідно встановлених  правил програма медичної марихуани поширюється на онкозахворювання, розсіяний склероз, епілепсію, хворобу Крона, СНІД, аміотропічний латеральний склероз (ALS) та хворобу Паркінсона. Також підставами для участі в програмі є термінальна стадія невиліковних захворювань та будь-яка форма болю, що не піддається лікуванню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *