Понеділок, 25. Березня 2019

Поліцію України звинуватили у крадіжці грошей з кредитки “голови наркокартеля” – ЗМІ Ізраїля

Заарештований в рамках міжнародної поліцейської операції ізраїльтянин Амос Сільвер перебуває у київському слідчому ізоляторі, а з його кредитки таємниче зникають кошти.

12 березня у Києві заарештували громадянина Ізраїля Амоса Сільвера, у ЗМІ його назвали організатором “мережі поширення наркотиків  “Телеграс”. У неділю адвокат затриманого Амоса Сільвера звинуватив поліцію України у крадіжці грошей з кредитної карти його клієнта. “Сільвер сидить під арештом, а з кредитки, яку відібрали при арешті, постійно знімають кошти”, повідомив адвокат корреспонденту ізраїльського«Хадашот 2» Гаю Пелегу. За словами адвоката, за період перебування під арештом, з рахунку Сільвера вкрадено 1200 доларів.
Амос Дов Сільвер перебуває в київському ізоляторі, а з його кредитки зняли вже 1200 доларів – адвокат (фото Ynet)
Із офіційної заяви прес-служби Служби безпеки України відомо, що затриманого в Києві “на підставі клопотання про міжнародну допомогу главу наркокартеля” збираються передати до країни, громадянином якої він є. А до моменту екстрадиції відповідальність за нього несе Національна поліція України.

ЧИТАТИ: Поліція використовує дикорослі коноплі для вирішення приватних інтересів?

“Наразі іноземця передано працівникам Національної поліції України для організації його екстрадиції до країни походження”, – говориться у заяві прес-служби СБУ.
42 особи, буцімто причетні до торгівлі наркотиками на чат-платформі Telegramm було заарештовано внаслідок масштаної операції ізраїльської поліції десять днів тому. Амоса Сільвера заарештували працівники СБУ у номері київського готелю в рамках цієї міжнародної операції. Відтоді Сільвер перебуває у слідчому ізоляторі в Києві.
Один із затриманих у справі “Телеграс” в Ізраїльському суді (Photo: Motti Kimchi)
Його адвокат заявив також, що “не здивований, що українська поліція краде гроші арештованого, враховуючи умови утримання у місцевій в’язниці”. Захисник ізраїльтянина, якого підозрюють у організації транснаціональної мережі поширення канабісу, пообцяв “дійти до Гааги” у боротьбі за права свого підзахисного, передають його слова ЗМІ Ізраїлю.

 

ЧИТАТИ: Заради статистики? Поліція фальсифікує справу проти інваліда (ВІДЕО)

Повідомляється, що Амос Сільвер, який виріс в ультра-ортодоксальній єврейській сім’ї, був активістом за легалізацію канабісу і неодноразово затримувався поліцією Ізраїля за демонстративне вживання марихуани у громадських місцях.  Він також організовував демонстрації курців канабісу в Тель-Авіві та Єрусалимі, після яких поліція де-факто декриміналізувала незначні проступки, пов’язані з марихуаною, і перестала ловити тих, хто її вживає.
Після арешту Сільвера у Тель-Авіві пройшли вуличні демонстрації на його підтримку.  Журналісти видання Ynet змогли взяти інтерв’ю у арештованого, в якому організатор «Телеграсс» оголосив світу про свою повну невинуватість.
Телеграс – анонімна платформа на базі Telegram, що спростила контакти покупців канабісу із дилерами (Photo: Shutterstock)
Зазначається, що поліція Ізраїлю витратила немало сил і засобів, щоб визначити організаторів каналу «Телеграсс»: платформа Telegram надійно захищає анонімність користувачів, розкрити імена головних організаторів і торговців допомогли агенти під прикриттям.

ЧИТАТИ: Найдешевша марихуана – у поліції Київщини

2 Відповіді на «Поліцію України звинуватили у крадіжці грошей з кредитки “голови наркокартеля” – ЗМІ Ізраїля»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *