П’ятниця, 3. Серпня 2018

Начальник поліції Києва: зберігання без мети збуту варто декриміналізувати

“Я би зберігання наркотиків вивів у адміністративну площину. Декриміналізував”.

Керівник столичного главку поліції Андрій Крищенко висловився за декриміналізацію зберігання наркотиків без мети збуту. Про це поліцейський заявив у інтер’ю виданню LB.ua на запитання журналіста, чому знижуються показники протидії поліції незаконному збуту наркотиків.
Андрій Крищенко
“Можливо, я вискажу крамольну думку і мене засудить чимало колег, але я би зберігання наркотиків вивів у адміністративну площину. Декриміналізував”, – заявив Андрій Крищенко. “І чітко би прописав зберігання з метою збуту, обсяг і кількість…

ЧИТАТИ: Поліція похвалилась рішучим затриманням … крихти конопель (ФОТО)

На думку поліцейського слід також чітко визначити юридично поняття зберігання без мети збуту, його об’єми і кількість. Чинний алгоритм роботи поліції змушує витрачати час на дрібні порушення.
“Якщо у кишені в людини сигарета – зрозуміло, що це для себе. А якщо у неї в кишені 10 пакетиків розфасованих, це вже зберігання з метою збуту”, – пояснює Андрій Крищенко. За його словами, відсутність такого розділення сильно “засмічує” роботу поліції, бо таких дрібних справ у роботі його відомства виявляється надто багато.

ЧИТАТИ: “Доступ до лікування та наукові дослідження канабісу” – під Кабміном проходить Марш Свободи

Як неодноразово заявляли експерти та громадянські активісти, чинні норми правозастосування у протидії незаконному обігу наркотиків, зокрема встановлені “невеликі розміри”, сприяють комфорту організованого наркобізнесу. Зокрема, про це йдеться в аналізі правозастосування, опублікованому на сайті конопляного Маршу Свободи за реформи державної наркополітики.
“Руки поліції і судової системи зв’язано “дріб’язком”, який юридично вважається криміналом”, говориться у звіті. Через це результивність поліції за пріоритетними напрямками боротьби з незаконним обігом зменшується з кожним роком. Зокрема кількість засуджень за збут наркотиків у 2017 році склав “рекордні” 562 вироки.
Динаміка засуджень судами України за збут наркотиків (Marshsvobody.in.ua)
В той же час начальник Головного управління Національної поліції в місті Києві висловився проти легалізації канабісу. “Легалізувати ні, а декриміналізувати так. Я не прихильник легалізації, не вважаю, що це покращить ситуацію чи наповнить бюджет”, – пояснив Андрій Крищенко.

ЧИТАТИ: “Ти ох..їв перед поліцією план курить?”: чим закінчився соціальний експеримент? (ВІДЕО)

3 Відповіді на «Начальник поліції Києва: зберігання без мети збуту варто декриміналізувати»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *