Субота, 19. Травня 2018

“Доступ до лікування та наукові дослідження канабісу” – під Кабміном проходить Марш Свободи

Від уряду вимагають розпочати наукові дослідження канабіноїдів, як анальгетиків та інших лікарських засобів та врегулювати доступ українських пацієнтів на доступ до лікування медичним канабісом та препаратами на його основі.

Учасники маршу зібрались під будівлею уряду і поширюють відкрите звернення коаліції громадських організацій “Наше право” до громадянського суспільства із закликом об’єднати зусилля в інтересах українців, які страждають від болю та потребують ефективного лікування. “Нам болить. Через пережитки тоталітарного минулого і бюрократичні перепони мільйони українців фактично позбавлено конституційного права на життя, здоров’я та медичну допомогу”, говориться у відкритому зверненні.
Лідерка ГО “Афіна. Жінки проти раку” Ніна Резніченко тримає фотографію покійної учасниці її організації під час акції Маршу Свободи 19 травня 2018 року (Фото konopravda.com)
“Поки люди кричать від болю і не можуть спати, а канабіс, як ефективне знеболювальне, знаходиться у статусі забороненого до використання в медицині, важко говорити про якусь гуманність у нашій країні”, – заявила лідерка ГО “Афіна. Жінки проти раку” Ніна Резніченко.

ЧИТАТИ:  Марихуана допомагає онкохворим! – Комаровський (ВІДЕО)

За словами Дмитра Шерембея, голови координаційної ради Всеукраїнської мережі ЛЖВ (Люди, що живуть з ВІЛ), відкрите звернення є меморандумом українських медичних пацієнтів, лікарів, фармацевтів, вчених та громадянських активістів  та є відкритим до приєднання для всіх небайдужих до проблеми.
“Ми проти безглуздих заборон. Я представляю пацієнтів, які знають, що таке смертельно небезпечні захворювання. Якщо весь світ шукає шляхи, як полегшити біль, то ми підтримуємо такий шлях. Не дай бог нікому відчувати біль, від якого немає ліків!”, – заявив Дмитро Шерембей.
Учасники конопляного Маршу Свободи на вулиці Грушевського у Києві 19 травня 2018 року (Фото konopravda.com)
Як зазначається у відкритому зверненні, реалізація конституційного права громадян на лікування медичним канабісом є для України цивілізаційним вибором. Автори меморандуму занепокоєні, що сьогодні “популізм і печерні стереотипи превалюють над науковими дослідженнями і здоровим глуздом”. Саме тому медичні пацієнтам, науковим працівникам, лікарям, фармацевтам, журналістам та громадським діячам час об’єднуватись.
“Коноплі лікують. Потрібно врегулювати законодавство, яке заперечує наукову істину. Ми об’єднуємось, щоб полегшити страждання пацієнтів і захистити наше право на гідне, сучасне та ефективне лікування”, йдеться в заяві.

ЧИТАТИ:  “Медичний канабіс – наше право”, українські пацієнти звернулись до суспільства (ФОТО)

“Уряд має вивчити потреби українських пацієнтів у якісних медичних препаратах на основі канабісу та врегулювати доступ до них всіх, хто потребує ефективного лікування. А також вирішити нарешті багаторічну проблему українських науковців і розпочати нарешті наукові дослідження канабіноїдів, як анальгетиків та інших лікарських засобів, як цього вимагає Стратегія державної політики щодо наркотиків”, – заявив прес-аташе Маршу Свободи Тарас Ратушний.
Дружина медичного пацієнта виступає на акції конопляного #МаршСвободи під будівлею Кабінету міністрів України 19 травня 2018 року. (Фото konopravda.com)
Повідомляється, що організаторами акції виступили об’єднання громадянських ініціатив “Об’єктивна реальність”, громадських організацій “Афіна. Жінки проти раку”, “Всеукраїнська мережа ЛЖВ”, “Єдиний досвід”, “Українська асоціація медичного канабісу”, “Демократична орда”, “МІСТ”, проект “Наркополітика” та партія Зелених України.

3 Відповіді на «“Доступ до лікування та наукові дослідження канабісу” – під Кабміном проходить Марш Свободи»

  1. Михайло

    Чому до цієї пори Всі ЖЕЛАЮЩИЕ легалізації курять поза углами .Що хворих мало ?
    Чому неможливо хворому знайти безкоштовно насіння сортової трави Ви що Зажрались?Вам мало грошей? супер пупер Сіді Жбанки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *