Неділя, 28. Липня 2019

США: противники медичного канабісу торгують опіатами

У США скандал: найзапекліший ворог канабісу в штаті Юта виявився найуспішнішим продавцем опіатів. Нічого особистого, це просто такий бізнес, і не лише в одного сенатора.

У розслідуванні Washington Post оприлюднено дані федерального уряду США про розподіл фармацевтичних опіатів по всій країні. В цій базі даних через пошук можна відстежувати, хто торгує знеболювальними опійної групи та скільки продає. Зокрема відомо, що фармацевтичні компанії продали 76 мільярдів таблеток оксикодону та гідрокодону між 2006 та 2012 роками. За той же період від розладів, пов’язаних із зловживання опіатами, у США померло понад 100 000 людей.

ЧИТАТИ: США: стало відомо, в яких штатах марихуана легальна (ІНФОГРАФІКА)


Публікація федеральної бази даних посприяла і більш глибоким розслідуванням, одне з яких встановило, що найбільше опіатів у штаті Юта продає … лідер більшості сенату штату Еван Вікерс, за збігом обставин – головний публічний опонент програм медичного канабісу в Юті.

Як виявилось, лоббі проти медичного канабісу в штаті Юта очолює найбільший продавець опіатів (High Times)

Так, Вікерс – державний діяч, що запекло бореться проти легалізації медичної марихуани. І, як результат, штат Юта вражає весь світ своїми суперечливими законами у цій царині.

ЧИТАТИ: Депутат пояснив, чому парламент не голосував за медичний канабіс


У березні 2018 штат Юта зі скрипом погодився дозволити канабіс важкохворим. Але лише таким, що їм жити лише півроку. Того ж року  референдум, який значно розширював доступ хворих до ліків, атакувала … мормонська церква. І диво, мормони теж виявились пов’язаними з фармацевтичною промисловистю.

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів (ЦІХСОД), до пастви якої належать більше 60% жителів штату Юта, офіційно виступала проти референдуму. А адвокати мормонів навіть розпочали судовий процес, щоб зняти питання з обговорення, бо законопроект порушує … їхнє право на релігійну свободу. Ініціатором судового процесу став адвокат Вальтер Дж. Племп, мормон та співвласник фармацевтичної компанії Pharmics Inc.

ЧИТАТИ: У Києві обговорили перспективи медичного канабісу (ФОТОРЕПОРТАЖ)


Суд вирішив, що право пацієнтів на медичний канабіс релігійну свободу мормонів не зачіпає. Референдум у штаті Юта відбувся і за його результатами медичний канабіс став легальним. Втім врегулювати його обіг має закон, тож це питання – в руках більшості сенату. Законодавча ініціатива Вікерса не лише обмежувала кількість диспенсаріїв, а й встановлювала ліміт на кількість пацієнтів, яким лікар може рекомендувати медичну марихуану. Тепер до штату позиваються організації пацієнтів, чиї права грубо порушено.

Еван Вікерс, лідер більшості в сенаті штату Юта

Зокрема у позові стверджується, що мормонська церква чинила неправомірний вплив на процес законотворчості, а причиною всього є конфлікт інтересів лідера більшості у сенаті штату Юта.

“Вікерс стоїть за цим обмеженням для пацієнтів”, – говорить Крістін Стенквіст, засновниця та виконавчий директор спільної роботи за відповідальне використання та освіту канабісу (TRUCE). “Це все мотивовано, тому що Вікерс захищає його суть. Це явний конфлікт інтересів. Законодавці із особливим інтересом, такі як Вікерс, пишуть політику, яка покращує їхню галузь та вкладає гроші у власні кишені. Це має припинитися ».

ЧИТАТИ: “Афіна. Жінки проти раку”: Депутати, просто зробіть свою роботу! (ВІДЕО)


Як наслідок, прихильники легалізації штату Юта вимагають, щоб Вікерс відмовився від усіх законодавчих актів, пов’язаних з марихуаною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *