Понеділок, 22. Липня 2019

У міністерстві вивчать перспективи канабісу для реабілітації ветеранів

Рада Ветеранів при міністерстві схвалила створення спеціальної робочої групи. Використання іноземного досвіду передбачає відкриття реабілітаційних центрів в Україні.


Для вивчення перспектив використання медичного канабісу у лікуванні ПТСР та реабілітації військових Рада ветеранів при Міністерство у справах ветеранів створює спеціальну робочу групу. Про це повідомляється на сайті міністерства. Зазначено, що таке рішення було прийнято під час чергового засідання Ради ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів, яке відбулось напередодні в Скадовську, Херсонської області.

Чергове засідання Ради Ветераній при міністерстві у справах ветеранів України відбулось у Скадовську (Фото: Українська асоціація медичного канабісу)


“На засіданні заслухали доповідь, запрошених на засідання Ради ветеранів членів громадської організації “Українська асоціація медичного канабісу”. Представники асоціації розповіли про досвід застосування новітньої практики лікування та реабілітації ветеранів у інших країнах світу”, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАТИ: Ветерани і трава. Лікування ПТСР канабісом отримує наукову базу


Також вони представили проект створення мережі реабілітаційних центрів по всій території України, які надалі будуть безпосередньо працювати в форматі лікування з використанням новітніх медичних препаратів на базі медичного канабісу з урахуванням досвіду роботи центрів реабілітації для ветеранів у Америці, Канаді, Ізраїлі та інших країнах.


Повідомляється, що робочу групу очолять заступники Міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко та Оксана Коляда. 

Джойнт за тих, хто пішов. Акція ветеранів “Рослини замість пігулок” у Вашингтоні 26 травня 2018 року (Korey Rowe via Facebook)

ЧИТАТИ: Леонід Кравчук підтримав легалізацію медичного канабісу (ВІДЕО)

Медична марихуана, в разі її легалізації в Україні, могла б стати хорошим засобом для лікування пост-травматичного стресового розладу у ветеранів АТО. Про це розповів лікар-нейрофізіолог, екс-боєць батальйону “Айдар” Біжан Шаропов.

Він підтримав пропозицію керівника МОЗ Уляни Супрун щодо легалізації медичної марихуани. Експерт зазначив, що українське суспільство не готове до легалізації марихуани для широкого вжитку, як це зробила Канада, проте в медичному сенсі марихуану можна використовувати для лікування пост-травматичних стресових розладів.


Раніше у Міністерстві у справах ветеранів України заявляли про готовність до наукового обговорення застосування медичного канабісу при лікуванні посттравматичного стресового розладу. Про це у себе на сторінці у Facebook написала очільниця міністерства Ірина Фріз, коментуючи відповідне звернення від організаторів міжнародної канабіс-конференції – Української асоціації медичного канабісу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *