Четвер, 28. Лютого 2019

Медичний канабіс допоможе ветеранам АТО – нейрофізіолог Шаропов (ВІДЕО)

За словами лікаря-нейрофізіолога, марихуана – ефективні ліки від пост-травматичного стресового розладу.

Медична марихуана, в разі її легалізації в Україні, могла б стати хорошим засобом для лікування посттравматичного стресового розладу у ветеранів АТО. Про це розповів лікар-нейрофізіолог, екс-боєць батальйону “Айдар” Біжан Шаропов, пише “Обозреватель“.
Лікар-нейрофізіолог, екс-боєць батальйону “Айдар” Біжан Шаропов у студії OBOZ.TV

ЧИТАТИ: Медичний канабіс обговорять на міжнародній конференції у Києві

Він підтримав пропозицію керівника МОЗ Уляни Супрун щодо легалізації медичної марихуани. Експерт зазначив, що українське суспільство не готове до легалізації марихуани для широкого вжитку, як це зробила Канада, проте в медичному сенсі марихуану можна використовувати для лікування пост-травматичних стресових розладів.
“Приїздив наш колега з Ізраїлю, який працює на міноборони США. Вони фінансують його дослідження цього посттравматичного стресового розладу. Він засвідчив, що марихуана – просто панацея від стресового розладу”, – наголосив Шаропов.
“Всі мої знайомі, які вживали подібні речовини після війни – їх дуже швидко “попустило” від війни. Зараз вони цілком успішні: хто бізнесмен, хто вчений, хто художник. Можна назвати штук 20 таких прикладів. Всі, хто намагався лікувати пост-травму алкоголем – пішли по деградації”, – підсумував він.
Нагадаємо, раніше в.о.глави МОЗ Уляна Супрун висловила підтримку зареєстрованій на сайті Верховної Ради петиції щодо легалізації медичного канабісу. За словами Супрун, марихуана допомагає полегшити страждання пацієнтів та нормалізувати самопочуття при низці тяжких захворювань і станів. Тому для світу вже звичною є практика використовувати канабіс у медицині, звісно, з певними застереженнями.

ЧИТАТИ: “Міністерство у справах ветеранів готове підтримати наукову дискусію щодо медичного канабісу”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *