Четвер, 20. Червня 2019

Франція не легалізуватиме канабіс заради розваги туристів

Франція не буде легалізовувати рекреаційне використання канабісу, але може розглянути питання про законодавче врегулювання медичного використання.

Про це заявила міністр транспорту Елізабет Борн у четвер, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.


“Позиція французької держави чітка. Ми проти легалізації канабісу для рекреаційного використання. Триває дискусія про медичне використання”, – сказала Борн.

Елізабет Борн

ЧИТАТИ: Швейцарія готова до експерименту з рекреаційним канабісом (ФОТО)



Її зауваження пролунали після публікації у четвер звітів французького аналітичного центру Conseil d’Analyse Economique, який рекомендує узаконити коноплі для використання у Франції.


Багато країн ЄС (наприклад, Німеччина, Нідерланди, Італія, Данія, ЧехіяБританія, Португалія, Іспанія, Австрія) вже дозволяють призначати медичний канабіс, і минулого року Канада стала другою країною в світі, що повністю легалізувала використання рослини.


У Франції компанія GreenLeaf, що спеціалізується на медичних коноплях, нещодавно заявила, що погодилася бути купленою конкурентами EMMAC Life Sciences Ltd, оскільки узаконене використання канабісу в лікувальних цілях зростає.

ЧИТАТИ: Кофе-шопи в Парижі: заборонити не можна узаконити?


Минулого року було оприлюднено статистику, згідно якої 17 мільйонів французів хоча б раз в житті пробували канабіс, 1,4 мільйонів роблять це більш менш регулярно, а 700 000 взагалі “щодня”. Це послужило підставою для декриміналізації споживачів канабісу. Парламенту Франції було рекомендовано замість кримінального переслідування запровадити фіксовані штрафи 150-200 Євро і перестати викидати податки на вітер.


Згідно парламентського звіту в 2015 році за незаконне зберігання наркотиків порушили 140 000 кримінальних проваджень, і з них лише 1283 завершились ув’язненням. Судова система відверто не справляється. За всі наркозлочини в 2015 році з 64 000 судових вироків за наркотики, 40 000 стосувались дрібних порушень, пов’язаних з індивідувальним споживанням. І лише  3098 вироків “потягнули” на позбавлення волі, на решту – просто даремне витратили ресурси.

2 Відповіді на «Франція не легалізуватиме канабіс заради розваги туристів»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *