Середа, 15. Серпня 2018

Олег Мусій: медичної марихуани немає, бо парламент голосує лише за інтереси олігархів (ВІДЕО)

Народний депутат Олег Мусій каже, що медичного канабісу в Україні досі немає, бо «Верховній Раді не доходять руки до медицини».

Про це співавтор законопроекту про легалізацію медичного канабісу заявив у коментарі програмі “Перші про головне” на телеканалі Zik.
“На превеликий жаль до медицини нашій Верховній Раді руки ніяк не доходять. Займаються “дерибанами” і наповненням власних кишень замість того, щоб думати про людей”, – прокоментував народний депутат Олег Мусій долю законопроекту, зареєстрованого ще у квітні 2016 року.

ЧИТАТИ: Навіщо українським вченим доступ до коноплі?

За його словами проект закону про порядок обігу підконтрольних речовин передбачає внесення змін до низки Законів України задля врегулювання медичного використання канабісу.
«Зміни передбачають те, що уже давно існує у світовій практиці – медичне використання марихуани в лікувальних цілях. Це зовсім не означає, що мають бути легалізовані наркотики, як, наприклад, у Голландії у вигляді кофі-шопів», – зазначив Мусій.
За його словами, уже доведено науково, що марихуану доцільно застосовувати у медицині.

ЧИТАТИ: “Доступ до лікування та наукові дослідження канабісу” – під Кабміном проходить конопляний Марш Свободи

«В людському організмі існує так звана канабіноїдна система. При особливо складних захворюваннях, наприклад, в онкології чи при хворобі Альцгеймера, вона допомагає у комплексному лікуванні і значно полегшує страждання таких людей», – розповів нардеп.
Тому він впевнений: законопроект, співавтором якого він і виступає, є “абсолютно актуальний”.
“Це нормально, якщо хвора людина може за приписом лікаря отримувати в аптеці необхідний медикамент. І цей законопроект вже потрібно було б ухвалити ще рік тому. Адже він уже пройшов усі необхідні щаблі”, – наголосив Мусій.
Та, на його думку, закон не ухвалюють, тому що Верховна Рада голосує лише за інтереси олігархів. Натомість медичні документи залишаються осторонь.
Лідерка ГО “Афіна. Жінки проти раку” Ніна Резніченко тримає фотографію покійної учасниці її організації під час акції Маршу Свободи 19 травня 2018 року біля будівлі Кабінету міністрів України (Фото konopravda.com)
“У нас лежить десять фундаментальних медичних законопроектів. Однак, їх не розглядають. Адже, по-перше, частина депутатів просто не ходить на роботу, а по-друге, в голови ВР та коаліції є свої пріоритети. На превеликий жаль, вони не стосуються здоров’я людей”, – зазначив депутат.
Як повідомлялось, 27 квітня 2016 році у Верховній Раді України було зареєстровано проект Закону про внесення змін до Закону України “Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори” (щодо порядку обігу підконтрольних речовин).

 

ЧИТАТИ: “Медичний канабіс – наше право”, українські пацієнти звернулись до суспільства (ФОТО)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *