Четвер, 22. Березня 2018

Басист KISS збуватиме канабіс. А хто ще?

Гравцю на новітньому ринку конопляної індустрії потрібні інвестиції і технології. Але щоб утримувати лідерство серед трейдерів – треба бути зіркою. Або тобі потрібна зірка.

Наприклад, рок-зірка, не чужа світу канабісу, бажано з талантами маркетолога. Знаєш таких? Не прогав, їх швидко розбирають.   
Канадська фірма Invictus MD Strategies Corp.  отримала ліцензію на вирощування канабісу і тепер чекає на відкриття законного ринку рекреаційної марихуани.   А поки запросила на роботу легенду рок-н-ролу Джина Сіммонса. Співзасновник групи KISS відтепер займатиметься в Invictus зв’язками з громадськістю та маркетинговими стратегіями. За це рок-ікона отримує значний пакет акцій компанії та винагороду у розмірі $2,5 млн.
Джин Сіммонс, співзасновник і бас-гітарист KISS (Alberto Cabello from Vitoria Gasteiz/Wikimedia/CC BY 2.0)
“Джин Сіммонс геній брендингу та мерчендайзингу, він не лише заснував один з найбільш культових гуртів всіх часів, але й десятиліттями долучався до становлення відомих міжнародних брендів в різних сферах” – радіє підписанню “зіркового” контракту директор Invictus.
Джин Сіммонс висловлює не менше захоплення щодо майбутніх перспектив у конопляному бізнесі: “Цінності та сім’я для мене дуже важливі. Коли я вперше поговорив з Даном з Invictus, мені відразу стало зрозуміло, що ці важливі життєві основи дуже близькі нам обом. Замість того, щоб вести переговори, ми обговорювали речі, які для нас найцінніші”.
За плечима Сіммонса – його успішна діяльність поза сценою та торговельна імперія на більш ніж 2500 ліцензій. Футболки, гральні автомати, комікси та кредитні картки – назва KISS прикрашає практично все, що людині потрібно для життя. Навіть реаліті-шоу, що транслювалося в 84 країнах. Це хороше придбання для компанії, що збирається торгувати на широку ногу. 

ЧИТАТИ: Каліфорнія. Чому конопляні фермери залишаються в тіні?

Але Сіммонс далеко не перша зірка, яка пов’язала свою кар’єру з канабісом. Наприклад, актриса Вупі Голдберг в квітні 2016 стала співзасновницею компанії Whoopi & Maya, що продає продукти на основі канабісу для жінок, що страждають від менструального болю. Сама актриса каже, що ідея бізнесу з’явилась через персональний травматичний досвід, коли  “канабіс був єдиним, що приносило полегшення”. Ідею Голдберг та її ділова партнерка Майя Елізабет втілили у вигляді масла, какао-порошку та додатків для релакс-ванн. Всі продукти надають полегшення при спазмах та болю в м’язах, доступні у американських штатах Колорадо і Каліфорнія.
Вупі Голдберг та Майя Елізабет. Створили компанію Whoopi&Maya Medical Cannabis (Timothy White Copyright 2016)
Справу батька розвиває син Боба Марлі, Деміян Марлі. Молодший Марлі заробляє не лише музикою. Сьогодні він є обличчям бізнес-проекту, який перетворює в’язниці на плантації канабісу.  Принаймні одну вже перетворив. У партнерстві з Ocean Grown Extracts Деміян Марлі вирощує медичний канабіс для диспенсаріїв Каліфорнії у колишньому виправному центрі “Клермон”.  Ця ініціатива  вже витягнула з боргової ями містечко Коалінга, створивши близько сотні робочих місць в регіоні, що занепадав через падіння цін на нафту. 
77000 квадратних футів Демьяна Марлі у колишньому виправного центру в Коалінга, штат Каліфорнія (billboard.com)
Снуп Дог без сумніву один з найвідоміших промоутерів канабісу. За словами музиканта, в які куточки світу музична кар’єра його не заводила би, канабіс лишається  “…джерелом миру, любові та тим, що пов’язує нас всіх”. Так, відомий репер започаткував власну торгову марку Leafs by Snoop, яка постачає суцвіття, батончики, масло та інші продукти з сортів рекомендованих самим Снуп Догом.

ЧИТАТИ: Канада. Конопляний ринок у цифрах

Ну і куди ж без Томмі Чонга? Актор-легенда, що прославився в американських фільмах про хіппі, а ще  сворив унікальний жанр “планокурських комедій” в відомому дуеті Cheech & Chong. Де він? Що з ним? Томмі задніх не пасе, а започаткував власну лінію продуктів з канабісу – Chong’s Choice. “Вибір Чонга” включає і сорт, названий на честь самого актора – Chong Star.
Томмі Чонг запалює (Photo: Neil Visel / chongschoice.com)

2 Відповіді на «Басист KISS збуватиме канабіс. А хто ще?»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *