Субота, 3. Лютого 2018

Канада. Конопляний ринок у цифрах

У 2017 році канадці витратили на канабіс $5.7 мільярдів і переважно – для немедичного використання, такі цифри дає  державна статистика.  Для порівняння – на алкоголь канадці тратять в середньому $22 млрд, а на тютюн – $16 млрд.

Ці показники – лише один із пазлів захоплюючої картини, що виникає в результаті широкомасштабного аналізу національної статистичної агенції. А завданням було дослідити економічний вплив на валовий внутрішній продукт нової індустрії, яку в Канаді збираються узаконити  влітку цього року.
Днем старту рекреаційного канабісу в Канаді попередньо названо 1 липня 2018 року (CHRIS ROUSSAKIS/AFP/GETTY IMAGES)
Зокрема досліджувались “конопляні” витрати канадців за період з 1961 року, коливання цін на канабіс та його походження. Встановлено, що ціни сягнули піку в 1989 році, а після того – лише знижувались. У 2017 році грам канабісу в середньому по країні коштував $7.50, але лише 10% минулорічного обігу було вироблено ліцензійованими постачальниками для медичних потреб, повідомляє Financial Post.
ЧИТАТИ: Канада. Легалізація це арешти?
Дослідження стало можливим завдяки інтернет-опитуванню, кожен канадець анонімно міг заповнити анкету на сайті держагенства, відповідаючи на питання: ціна останньої покупки, кількість, якість та причина використання (медична чи рекреаційна).
Як вже повідомлялось, на сьогодні в Канаді узаконено доступ до канабісу медичних пацієнтів. Перспектива узаконення обігу для всіх повнолітніх громадян звісно ж піднімає питання поставок. Зараз медичний канабіс в країні забезпечують 89 виробників, що мають ліцензії, а також – прірва нелегальних постачальників. Як забезпечити цілу країну, коли попит обмежуватиметься не лише пацієнтами? І як забезпечити ефективний контроль законного обігу в країні з населенням, співвимірним Україні? Над цими питаннями зараз і працює канадський уряд напередодні дня “Л”. Як попередньо було заявлено, днем старту рекреаційного канабісу в Канаді стане 1 липня 2018 року.
ЧИТАТИ: Україна. Яких конопляних реформ ми хочемо?

2 Відповіді на «Канада. Конопляний ринок у цифрах»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *