Вівторок, 6. Березня 2018

Україна вивчить потреби пацієнтів у медичному канабісі (ВІДЕО)

Україна має вивчити потреби пацієнтів у медичних препаратах на основі канабісу та врегулювати доступ до них всіх, хто потребує ефективного лікування. Про це заявили організатори першої міжнародної медичної канабіс-конференції.  

“До нас постійно звертаються пацієнти, які вичерпали в Україні всі можливості для ефективного лікування. Хтось змушений виїздити для лікування за кордон, хтось шукає виходу в Україні. І всі задають одне питання – чому немає доступу до ліків з канабісу в Україні?”, – повідомив адвокат Генадій Шабас. За його словами, через відсутність правової регуляції українські вчені також не можуть проводити досліджень терапевтичного потенціалу канабіноїдів, в той час, як в цивілізованому світі таких досліджень вже більше 12 000.
Втім тут намічаються певні зрушення. Як повідомив Шабас з посиланням на коментар МОЗ України виданню Platfor.ma, розробку проекту постанови Кабміну «Про затвердження Порядку використання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у наукових та навчальних цілях» включено до плану роботи Держслужби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками на 2018 рік.

ЧИТАТИ: Марихуана допомагає онкохворим! – доктор Комаровський (ВІДЕО)

На думку організаторів конференції важливо, щоб уряд отримав перший об’єктивний експертний звіт про потреби пацієнтів медичного канабісу: скільки людей потребують такого лікування в Україні, які це діагнози, яка ефективність поточних методів лікування та які фармацевтичні форми необхідні цим пацієнтам.

 “Лише тоді стане можливо організувати професійний супровід терапії з використанням канабіноїдів”,- заявив речник міжнародної конференції Тарас Ратушний. “Без наукових досліджень цього не втілити. Законний доступ до медичного канабісу можливий лише на основі чітких наукових обґрунтувань та дієвої системи фармакологічного нагляду”.
З цим погоджується і Вікторія Кисличенко, професорка Національного фармацевтичного університету, який теж долучається до організації канабіс-конференції у Харкові.
“У нас є всі передумови досліджувати, отримувати, застосовувати медичні засоби не лише для онкології та епілепсії. Хвороба Альцгеймера дуже помолоділа, є пацієнти 30 і 40 років, а розсіяний склероз взагалі сьогодні є катастрофою”, – заявила Вікторія Кисличенко .”Це потрібно привести до ладу і правового поля, це повинно бути в Україні, бо в нас великий потенціал і спеціалісти, які можуть ці норми розробити, щоб повноцінно використовувати медичний канабіс“.
Участю у першій міжнародній медичній канабіс-конференції протягом першого тижня реєстрації зацікавилось  233 гостя.. Серед зареєстрованих – 69 лікарів і фармацевтів, а також 42 медичні пацієнти з онкологічними захворюваннями, епілепсією, розсіяним склерозом, хворобами Паркінсона та Альцгеймера.   
За словами організаторів процедура  реєстрації на сайті http://umca.org.ua вимагає ідентифікації, але надана інформація залишається конфіденційною. “Оскільки для медиків та пацієнтів передбачено безоплатний доступ, важливо правильно розрахувати кількість місць для гостей”, повідомили організатори на прес-конференції харківському виданні Status Quo.  
Тарас Ратушний, Генадій Шабас та Вікторія Кисличенко на прес-конференції організаторів першої медичної канабіс-конференції. 6 березня 2018
Як повідомлялось, 20 квітня у Харкові відбудеться “Міжнародна медична канабіс конференція”. Організаторами виступають громадські організації «Єдиний досвід» та “Українська асоціація медичного канабісу” в партнерстві з Національним фармацевтичним університетом (Харків) та Університетом Медичних Наук Литви (Каунас). Конференція відкриється о 10:00 у конференц-залі Premier Palace Hotel Kharkiv.

ЧИТАТИ: Українські вчені на конопляній хвилі (ФОТО, ВІДЕО)

Відповідь на «Україна вивчить потреби пацієнтів у медичному канабісі (ВІДЕО)»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *