Понеділок, 26. Лютого 2018

Виробник коноплі вперше почне торги на біржі Nasdaq.

27 лютого 2018 року – історична дата. Цього дня перша компанія, що вирощує коноплі для медицини, виходить на міжнародну біржу. Відкриті торги конопляної індустрії на Nasdaq означають для медичного канабісу кінець стигматизації та підпілля.

Акції канадської компанії Cronos Group, що займається вирощуванням канабісу для медичних цілей, у вівторок почнуть торгуватися на біржі Nasdaq – таким чином, вперше компанія із цього нового сектора економіки проведе лістінг на одній з найбільших бірж світу. Про це повідомляє Interfax-Україна.
“Це дуже важливий момент для компанії та для всієї галузі, – повідомив генеральний директор Cronos Майк Горенстейн  агенції Bloomberg. – Це показує, що стигматизація марихуани починає сходити нанівець”.

ЧИТАТИ: В Україні відбудеться перша конференція з медичного канабісу

За словам Горенстейна,  Cronos планує стати прикладом для інших компаній, а його керівництво зробило все можливе, щоб виключити юридичні ризики і забезпечити повну відповідність до норм законодавства.
Цінні папери  Cronos вже торгуються на біржі в Канаді. Також компанія постачає свою продукцію до Німеччини. На американський ринок компанія готова вийти відразу після того, як канабіс у медичних цілях буде узаконено на території всієї країни.
На сьогодні вживання продуктів на основі конопель у якості медичного засобу врегульовано у 29 штатах США, ще у дев’яти штатах і на території округа Колумбія канабіс узаконенно для рекреаційного використання. Згідно очікувань до 2026 року американський ринок канабіса має досягнути $50 млрд проти $6 млрд у 2016 році.
Попередня спроба конопляної компанії вийти на міжнародну біржу Nasdaq була у 2016 році, на торги подала заявку компанія MassRoot – соціальна мережа конопляних ентузіастів з Денверу, штат Колорадо. Але тоді заявку MassRoot було відхилено через побоювання, що діяльність мережі “може сприяти порушенню федерального закону США”.

ЧИТАТИ: Канада. Конопляний ринок у цифрах і фактах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *