Понеділок, 28. Січня 2019

Насіння конопель не є протизаконним – Національна поліція

 У зберіганні, даруванні чи продажу конопляного насіння відсутній склад протизаконного діяння. Але вирощувати – зась.

Продаж насіння конопель в інтернеті не є протизаконним, тому що в ньому не міститься заборонений для обігу ТГК. Про це повідомили в прес-службі Національної поліції України у відповідь на запит видання theБабель. У відомстві також відзначили, що насіння канабісу містить чимало поживних речовин.
«Водночас з насіння можна отримати корисну конопляну олію. Вона містить цілий комплекс вітамінів і мікроелементів», — повідомили у прес-службі поліції.

ЧИТАТИ: Поліція похвалилась рішучим затриманням … крихти конопель (ФОТО)

У поліції кажуть, що на відкритому повітрі коноплі вирощують здебільшого в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях. У квартирах і гаражах це роблять у всіх регіонах, використовуючи спеціальні системи освітлення, живлення і поливу. Гровери, які продають великі партії, навіть орендують і переробляють під теплиці промислові ангари, повідомляє TheБабель.
Що стосується насіння канабісу, закони і підзаконні акти, які регулюють в Україні боротьбу з незаконним обігом наркотиків, чітко зазначають рамки незаконного обігу рослини та її складових. Зокрема Наказ №188 Міністерства охорони здоров’я України  дає наступне визначення канабісу: “цілі або різного ступеня подрібнення будь-які частини рослини роду коноплі або їх суміш (за винятком власне дозрілого насіння) незалежно від того, піддавались вони екстракції, деструкції, гниттю чи враженню пліснявою”.
Вирощування канабісу – поза законом, а колекціонувати насіння – будь-ласка
Саме тому торгівля насінням конопель не є протизаконним діянням. І якщо ви придбали в інтернет-магазині насіння канабісу, ви не несете ніякої відповідальності, поки ваше насіння є предметом лише колекціонування.

ЧИТАТИ: Поліція використовує дикорослі коноплі для вирішення приватних інтересів?

Бо вирощування канабісу – поза законом. Незаконне вирощування до 9 рослин конопель має наслідком адміністративну відповідальність за ст. 106 КУпАП. А незаконне вирощування від 10 рослин – кримінальну відповідальність за ст. 310 ККУ.

Відповідь на «Насіння конопель не є протизаконним – Національна поліція»

  1. славян

    Доброго Здоровица!
    Подскажите,чем ДФСникам промыть кое-что?Ткнуть в закон соответствующий и т.д.
    Не пропустили с Украины в неподконтрольную семена,-жму масло.
    Аргументации устные типа:”а вдруг ты посадишь”.
    Без протоколов вывели вон силком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *