Субота, 22. Грудня 2018

Конопляна статистика Канади: $43 млн за два тижні

Обсяг продажів канабісу за два тижні після його легалізації в Канаді склав 43 мільйони доларів. Про це повідомляє статистичне агентство Канади (Statistics Canada).

17 жовтня державне агентство почало збирати дані щодо законного обігу канабісу і роздрібної торгівлі через магазини та мережу Інтернет. Цього дня законними для рекреаційного використання в країні стали свіжі або висушені суцвіття, олія, рослини та їхнє насіння.


Покупці у черзі до державного магазину канабісу в Монреалі 18 жовтня вранці другого дня легальних продаж у Канаді (Фото The Canadian Press)

У Statistics Canada заявили, що структурна різниця у моделях роздрібної торгівлі різних провінцій, вплинула загалом на доступність канабісу в країні. Як стверджують в агентстві, показники роздрібної торгівлі будуть змінюватись, оскільки нові магазини будуть з’являтися на ринку, а сам ринок розвиватиметься.

Чи може Україна заробити на марихуані? – експерт

Дефіцит канабісу є постійною проблемою після початку легальних продаж 17 жовтня і прем’єр-міністр Джастін Трюдо недавно назвав недолік постачання найбільшим викликом, пов’язаним із реформою. Проте він очікує, що “проблема зникне протягом року”.

Як повідомлялось, у 2017 році канадці витратили на канабіс $5.7 мільярдів і переважно – для немедичного використання.  Для порівняння – на алкоголь канадці тратять в середньому $22 млрд на рік, а на тютюн – $16 млрд.

“Перша в Україні ліцензія на марихуану” – фейкова новина підкорює мережу (оновлено)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *