Неділя, 21. Жовтня 2018

Грузія. Поліція провела арешти на конопляному фестивалі (ВІДЕО)

Зураб Джапарідзе, кандидат у президенти від політичної партії “Гірчі”, був затриманий поліцією у Тбілісі під час фестивалю за легалізацію коноплі. Ще десяток активістів було заарештовано разом з ним.

Повідомляється, що до початку фестивалю у тбіліському парку “Деда Ена” поліція затримала активістів “Гірчі”  Яго Хвичіа та Вахтанга Мегрелішвілі.  Їх було доставлено до поліцейського відділку “для проведення слідчих дій”.

ЧИТАТИ: “Легалайз у Грузії”. Чи змінить закони медійна провокація?

Як видно з відеорепортажу під час свого публічного виступу в парку, перебуваючи в оточенні прихильників та представників ЗМІ, Зураб Джапарідзе продемонстрував кілька самокруток із буцімто канабісом і роздав їх присутнім. Невдовзі після цього до політика наблизились поліцейські, що викликало невдоволення прихильників Джапарідзе. В результаті було затримано ще кілька учасників фестивалю.
За даними МВС Грузії Зураб Джапарідзе прослідував за співробітниками поліції “з власної волі”.
“У зв’язку з організацією партією “Гірчі” так званого Фестиваля Марихуани і фактів незаконного придбання, зберігання та збуту марихуани в рамках цього фестивалю в Центральному департаменті кримінальної поліції вже кілька днів ведеться слідство за ч.2 та 8 статті 273.  В рамках цього слідства щодо Зураба Джапарідзе виникла необхідність проведення слідчих дій, що було неможливо через велику кількість людей, які там зібралися. Оскільки Зураб Джапарідзе є кандидатом у президенти, правоохоронці запропонували йому прослідувати у відділок поліції для участі у слідчих діях. Зураб Джапарідзе прослідував за співробітниками полції з власної волі”, – говориться у заяві МВС Грузії.
Також повідомляється про затримання 11 осіб “за організацію так званого фестиваля” та “спротив поліції”.

ЧИТАТИ:  Фейкова “легалізація”. Що насправді відбулось з коноплею у Грузії в 2016 році?

Напередодні партія “Гірчі”, лідер якої   балотується на пост президента Грузії, заявила про намір провести в Тбілісі фестиваль конопель. За задумом  членів опозиційного руху, захід 20 жовтня мав відбутися в одному з парків Тбілісі, тобто приблизно за тиждень до виборів очільника держави, передає Apsny.ge. У “Гірчі” закликали приєднатися до акції “всіх, кому не байдужа свобода”, а також не виключили, що цього дня будуть роздавати марихуану. “Я маю намір здійснити черговий акт громадянської непокори”, – заявив Джапарідзе.
Зураб Джапарідзе роздає прихильникам щось схоже на самокрутки з марихуаною 20 жовтня 2018 року, Тбілісі (Фото David Mdzinarishvili/Reuters)
У відповідь в МВС Грузії проінформували, що у разі, якщо на фестивалі готуватиметься  будь-який вид злочину, зокрема продаж, володіння чи споживання наркотиків, поліція вживатиме суворих заходів відповідно до чинного законодавства Грузії.
Як повідомлялось, 30 липня Конституційний суд Грузії визнав положення статті адміністративного кодексу про відповідальність за вживання канабісу таким, що суперечить Конституції, задовольнивши позов Зураба Джапарідзе.

ЧИТАТИ: Забороняти не можна легалізувати. Інтерв’ю про марихуану з психіатром Тіною Берадзе

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *