Понеділок, 3. Вересня 2018

Чехія. Партія піратів планує узаконити вживання марихуани

Вирощування до 5 рослин і зберігання до 1250 грамів канабісу може бути узаконено у Чехії.  Це законодавча ініціатива місцевої партії піратів.

Піратська партія Чехії підготувала поправки до закону про наркотичні речовини, у разі схвалення парламентом це може зробити законним вирощування і зберігання марихуани для особистого споживання. Про це повідомляє видання seznamzpravy.cz.
Депутати від партії піратів представляють законопроект на прес-конференції в парламенті Чехії (Фото: Hanuš Hanslík)
Законопроект, що надійшов на розгляд до Палати депутатів Чеської республіки, передбачає вирощування без спеціального дозволу до 5 рослин коноплі повнолітніми громадянами (старше 18 років) для особистих потреб.

ЧИТАТИ: Українська поліція похвалилась рішучим затриманням … крихти конопель (ФОТО)

Максимально дозволеною масою для зберігання можуть стати 1,25 кг висушеної коноплі. Передбачається, що вирощувати марихуану можна буде тільки за місцем проживання, яке юридично закріплено за людиною. Займатися цим в чужій квартирі, на роботі і в інших місцях буде і надалі заборонено.
Виносити за межі житла можна буде не більше 30 г марихуани. Крім того, в законопроекті йдеться, що власник не отримає права допускати до рослин третіх осіб. Порушення будь-якого з цих обмежень буде вважатися злочином.
Чеська піратська партія – політична партія, яка концентрується на питаннях копірайту і Інтернету в цілому, а також на дотриманні громадянських свобод. На парламентських виборах 2017 року партія одержала понад 500 тисяч голосів (10,79%) і пройшла в палату депутатів.
Близько 8 000 учасників зібрав конопляний марш у Празі, травень 2017 року.
На сьогодні у Чехії порогом кримінальної відповідальності за зберігання без мети збуту є 15 грамів марихуани, за менші кількості може бути застосовано адміністративний штраф.

 

ЧИТАТИ: Забороняти не можна легалізувати. Інтерв’ю про марихуану з психіатром Тіною Берадзе

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *