Середа, 30. Травня 2018

Портрет типового “планокура”? Потребує переосмислення

Лінивий та забудькуватий добряк, таким типового споживача канабісу показує сучасний Голлівуд. Нью-Йоркська студія стратегічних досліджень Miner & Co. радить кіно індустрії якнайшвидше відмовитись від таких застарілих кліше та припинити стереотипізацію значної частини аудиторії.

Дослідження “TV and the New Cannabis Consumer” (Телебачення і новий споживач канабісу) Miner & Co. виявило, що 77% опитаних споживачів марихуани заробляють більше $75,000 на рік, а 86% працевлаштовані на повний робочий день. Опитування проводилось в штатах, де споживання канабісу узаконено.
Чіч і Чонг у фільмі Stoned (“Обкурені”) – найвідоміша стереотипізація споживача канабісу в кінематографі
Більшість опитаних вважають, що споживання марихуани на телеканах стереотипізовано – безробітні хіппі, які проводять дні на диванах з джойнтами, дуже далекі від сучасних реалій. Ті ж опитувані відповіли, що реалістичного зображення можна досягнути сприймаючи джоінт в кадрі так само, як склянку вина. Тобто,  абсолютно буденно.

ЧИТАТИ: Конопляна доля Томмі Чонга. Що сьогодні робить найвідоміший “укурок” світу?

Директор Miner & Co. Роберт Майнер вважає, що шоу, сюжет яких крутиться лише навколо марихуани, теж лише посилюють некоректні уявлення.
Кетті Бейтс у серіалі Disjointed (“Розкосячені”), 2017.
“Подавайте канабіс, як частину стилю життя. Щоразу, коли історія присвячується лише темі канабісу, стигма лише посилюється. Це все одно, що називати алкоголіком кожну людину з бокалом вина”, – говорить продюсерка Венді Робінсон. Майнер додає, що телебачення дійсно допомогло позбутися стигми небезпечності марихуани, зробило її більш прийнятною.

ЧИТАТИ:  США: “покоління Рейгана” вживає канабіс частіше, ніж молодь

Але тепер образ нещасного, але беззлобного “планокура” навіть перешкоджає людям використовувати канабіс в медичних цілях, оскільки люди бояться що їх сприйматимуть саме такими, як це показує телебачення.
На зйомках Marijuana Show
Венді Робінс та Карен Паул, авторки “The Marijuana Show” натомість намагаються урізноманітнити телевізійний ефір, показуючи “осіб, які вживають канабіс з медичних причин, та є розумними, зібраними людьми, що можуть мати хворобу на зразок епілепсії, яка потребує лікування канабісом”.

ЧИТАТИ:  Басист KISS збуває канабіс в особливо великих розмірах. А хто ще?

3 Відповіді на «Портрет типового “планокура”? Потребує переосмислення»

  1. Алексей

    Вот это правильно! А то на людей употребляющих коноплю навешана куча левых, несправедливых ярлыков! Как например фраза “Что ты курил?” человеку совершившему абсолютно глупый, абсурдный поступок. Хотя тут логичнее была бы фраза “Что ты пил?”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *