Понеділок, 28. Жовтня 2019

МВС не проти досліджень медичного канабісу (ВІДЕО)

В поліції озвучили позицію щодо прикрої ситуації з медичним канабісом. Як відомо, перекласифікацію рослини для медичного використання заблокував міністр Арсен Аваков.

Ні департамент боротьби з наркозлочинністю, ані міністерство внутрішніх справ не виступає проти ініціативи дослідження канабісу в медичних цілях. Про це заявила головна спеціалістка Департаменту протидії наркозлочинності Ірина Прянішнікова у коментарі телеканалу UA: Суспільне мовлення.


“Це означає, що ми насправді хочемо, щоб були проведені відповідні дослідження канабісу в медичних цілях”, – повідомила Прянішнікова.

“Більше того, щоб були затверджені певні медичні протоколи використання канабісу, як лікарського засобу. А краще за все, щоб це було використання канабіноїдів, як лікарського засобу. Щоб ці канабіноїди використовувались, як компоненти уже готових лікарських засобів”.

Сюжет UA: Суспільне.Волинь був присвячений вимогам конопляного Маршу Свободи, який відбувся у Києві 26 жовтня. Учасники вимагали від уряду невідкладної реєстрації законопроекту про легалізацію медичного канабісу.


Знімальна група телеканалу побувала у Волинській обласній лікарні “Хоспіс”, де спілкувалась з лікарями та пацієнтами закладу для невиліковно хворих. Медики говорять, що надавати допомогу препаратами медичного канабісу не можуть, але знають їх дію з власної практики.


“У 2005 році в нас був чоловік із мезотеліомою плеври та дуже сильним больовим синдромом. Фактично йому давали два тижні життя, він 5-6 разів на день отримував ін’єкційний морфін”, – розповідає заступниця головного лікаря обласної лікарні “Хоспіс” Наталія Рабченюк. “Хтось із Сполучених Штатів передав йому масло коноплі і фактично на тому маслі він дуже добре себе почував, без знеболення він жив до травня цього року”.

Уляна Супрун спілкується з журналістами на ганку МОЗ 30 серпня 2019 року (фото Конопляна Правда)

Як повідомлялось, колишня очільниця МОЗ Уляна Супрун прямо звинуватила міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у блокуванні урядового рішення з перекласифікації канабісу для можливості його обмеженого і контрольованого використання у медицині та для наукових досліджень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *