Неділя, 6. Жовтня 2019

Парламент Естонії обговорює легалізацію канабісу

Заборона себе не виправдовує. Щоб покарати всіх, хто вживає канабіс в Естонії, знадобиться приблизно 144 роки.

Керівництво парламенту Естонії на початку червня прийняло на розгляд колективне звернення “Естонія потребує реформи” щодо узаконення вжитку конопель, в листопаді воно надійде на обговорення в соціальну комісію Рійгікогу, вищого законодавчого органу країни. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Delfi.


Керівництво Рійгікогу попросило залучити до розгляду звернення правову і фінансову комісію.

Рійгікогу – парламент Естонії.

Голова комісії з соціальних питань Тиніс Мьольдер повідомив, що пропозиції, внесені в колективне звернення, будуть обговорювати 12 листопада.


Мьольдер запросив на засідання представників економічної, фінансової та правової комісії. За результатами обговорення соціальна комісія чекає від вищезазначених комісій думку до 19 листопада.


У переданому Рійгікогу зверненні майже 1100 підписів. У пояснювальній записці сказано, що на підпільному продажі канабісу кримінальний світ заробляє щорічно 171,5 млн євро.


“Продають всім, у кого є 20 євро. Кількість тих, хто вживає, зростає. Для того, щоб покарати всіх споживачів канабісу, піде приблизно 144 років. Заборона є неефективною, породжує небезпеку і приносить тільки витрати. Канабіс потрібно прибрати з вулиць в ліцензовані спецмагазини і аптеки, де діяло б вікове обмеження, а дохід йшов би в казну держави”, – сказано в зверненні.


Як повідомлялось, медичне використання продуктів канабісу минулого року було врегульовано законо в Литві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *