Вівторок, 11. Червня 2019

Церква Англії більше не засуджує медичний канабіс, а інвестує – Financial Times

Англіканська спільнота офіційно покінчила з політикою осуду легалізації медичного канабісу, натомість дбатиме про інвестиції у нову галузь.

Навіть релігійні організації здатні бачити світло, коли мова йде про канабіс. Англійська церква розгляне інвестиції в індустрію медичної марихуани, про це повідомляє Financial Times.


Церква також уточнює засади своєї інвестиційної політики, яка досі забороняла інвестування в будь-який бізнес, який “обертає свій прибуток на продаж, виробництво або розповсюдження канабісу”.


ЧИТАТИ: Великобританія легалізує медичний канабіс. Бо поліція відібрала ліки у хворих дітей


Втім уповноважені Церкви Англії і надалі оминатимуть благословенням рекреаційне (не-медичне) використання конопель, цитує видання Едварда Мейсона, керівника департаменту відповідального інвестування, що контролює інвестиційний портфель церкви у розмірі 12,6 мільярдів фунтів стерлінгів ($16 мільярдів).

Церква Англії тепер підтримує використання канабісу “для правильних, медичних цілей” ( Photo: Facebook, The Church of England )

ЧИТАТИ: DJ Челсі Лейланд. Життя з епілепсією та медичним канабісом


“Ми вбачаємо різницю між рекреаційним і медичним канабісом”, – сказав Едвард Мейсон. “Ми задоволені тим, що його використовують для правильних медичних цілей”.


У Великобританії закон про медичний канабіс було ухвалено минулого року, після гучного скандалу навколо конфіскації на кордоні препаратів медичного канабісу для дітей з епілепсією.


Попри легалізацію, пацієнти повідомляють про значні бар’єри у доступі до препарату.


Канабіс переживає інвестиційний бум з тим, як поступово знімаються обмеження щодо його використання в усьому світі. У США Іллінойс нещодавно став 11-м штатом, який узаконив рекреаційну марихуану. Світовий ринок легального канабісу сягнув майже $ 11 млрд у 2018 році, і очікується, що він досягне щонайменше 50 млрд доларів до 2029 року, повідомляє Financial Times з посиланням на прогноз від Jefferies Financial Group.

ЧИТАТИ: Священик про медичний канабіс: “Ставитись до цього погано неможливо!”

Відповідь на «Церква Англії більше не засуджує медичний канабіс, а інвестує – Financial Times»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *