Понеділок, 18. Березня 2019

Чому мер Рівного боїться медичного канабісу?

Якби ви були мером Рівного, ви би теж боялися медичного канабісу, особливо, якщо ваш радник у цій сфері не головний медик, а … начальник поліції.

Під час сесії Рівнеради міський голова Рівного Володимр Хомко запитав у  начальника поліції Рівного Василя Зелінського про його ставлення до узаконення медичного застосування марихуани (канабісу). Слова Химка наводить місцеве видання.
“Я дуже хвилююсь, що ВРУ одночасно узаконить канабіс і зброю. Сподіваюсь, цього не буде”, наголосив міський  голова.
Міський голова Рівного Володимир Хомко та начальник поліції міста Василь Зелінський
Начальник міської поліції у відповідь висловився не менш парадоксально. За його словами, він категорично проти застосування медичних препаратів на основі канабісу попри позитивну позицію медиків у цьому питанні.
“Я маю своє суб`єктивне бачення, як правоохоронець я категорично проти. Однак, є медична точка зору”, розповів начальник поліції.
Петиція з вимогою законодавчо врегулювати канабіс для науки та медицини, що з`явилася на сайті Верховної Ради України 30 січня, набрала необхідну кількість голосів і перебуває на розгляді у парламенті.

ЧИТАТИ: Медичний канабіс обговорять на міжнародній конференції у Києві

Петиція вимагає від Верховної Ради України ухвалити закон про медичне застосування препаратів на основі конопель при лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту та ревматизму, астми, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона, хореї Гетінгтона, герпесу, виразок, втрати ваги під час СНІДу, діабетичної нейропатії, різних форм склерозу та багатьох інших важких хвороб.
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив у інтерв’ю, що питання легалізації медичного канабісу вимагає “ґрунтовної дискусії на всіх рівнях”. Павло Розенко додав, що це питання лежить виключно в площині дискусій, яку мають провести насамперед фахівці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *