Середа, 6. Березня 2019

Держлікслужба України натякає, що канабіс міг би стати її логотипом

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками “шукає творчі голови у свої ряди”. Перевага умілим і креативним. Про винагороду не йдеться.

Для розробки веб-сайту та логотипу Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками запрошують до співпраці волонтерів. Про це повідомляється на сторінці державної служби у Facebook.
“Оскільки дана служба активно розвивається, то одна з її головних цілей бути корисною для громадян України”, – зазначено у повідомленні.  Мовляв, саме тому, представники державної структури “взялися за розробку ефективних методів комунікації, таких як офіційний сайт якому необхідна саме ваша підтримка і творче бачення”.

У публікації зазначається, що відомство зацікавлене у співпраці з “охочими допомогти у розробці держресурсу”.

ЧИТАТИ: “Перша в Україні ліцензія на марихуану” – виявилась фейком (оновлено)

Серед вимог до кандидатів називається креативність, вміння працювати з веб-сторінками та розробляти логотипи.
Як повідомлялось, у грудні офіційний сайт Державної служби лікарських засобів та контролю за наркотиками успішно ламали хакери з Бангладеш. Користувачі Facebook публікували докази цієї атаки на урядовий ресурс.
Держлікслужба шукає волонтерів (dls.gov.ua via Facebook)
А напередодні Державна служба лікарських засобів та контролю за наркотиками опинилась у центрі скандалу через фейкову новину. Як повідомлялось, 6 листопада канадська конопляна компанія С21 Investments Inc. опублікувала прес-реліз, де заявила, що в Україні їй видано ліцензію на імпорт та продаж продукції з канабісу.
За твердженням керівництва компанії С21 таку ліцензію їм було видано  Державною службою України з лікарських засобів та контролю над наркотиками, як офіційний дозвіл “імпортувати, зберігати, поширювати та ре-експортувати екстракти та концентрати канабідіолу (CBD), а також продукцію на їхній основі”.

ЧИТАТИ: Сайт Держлікслужби це легка здобич для хакерів – експерт із кібербезпеки

Про це в Україні, з посиланням на прес-реліз канадської компанії, написала більшість новинних сайтів, але жодна з редакцій не здогадалась перевірити правдивість новини. Врешті решт Державна служба лікарських засобів та контролю за наркотиками України цю заяву офіційно спростувала.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *