Вівторок, 5. Лютого 2019

Джим Белуші і його повний конопляний цикл (ФОТО)

Вирощування канабісу допомогло актору Джиму Белуші загоїти душевні рани. Зараз його мрія – за допомогою канабісу вилікувати світ.

Ферма Белуші в Південному Орегоні розташувалась на 93 акрах землі, вирощений тут високоякісний канабіс продається у диспенскаріях по всьому штату. Проте Белуші каже, що справжній успіх ще попереду.
Джим Белуші і його урожай 2017 року (фото belushisfarm.com)

ЧИТАТИ: Чи справді після легалізації канабісу частіше вбивають людей?

Протягом трьох років він пройшов шлях від гровера-новачка до експерта, кожного дня засновник та виконавчий директор Belushi’s Farm продовжує всотувати нові знання.
“Я почуваюсь так, ніби рік тому отримав диплом спеціаліста, а зараз розпочинаю магістерську програму. Я розумію все, що відбувається з рослиною,  зараз я вчусь діловим аспектам цієї справи”, – сказав Джим Белуші у листопаді на своєму виступі у Лас-Вегасі.
На своїй конопляній фермі Белуші не цурається роботи на землі. “Це я вирощую, я. Я займаюсь поливом за два тижні до [збору врожаю]. Я клоную. Капітан Джек не дозволяє мені клонувати його рослини, але я щодня там, руками в землі.”

Капітан Джек

Капітан Джек це досвідчений гровер, який плекає безцінний сорт Gulzar Afghanica, привезений з регіону Мазарі-І-Шариф у Афганістані. Суцвіття Gulzar Afghanica стало джерелом знайомого “запаху SNL” (SNL — телешоу Saturday Night Live), в ті часи, коли брат Джима, Джон Белуші грав там у групі “Not Ready for Prime Time Players”, а Капітан Джек – людина та його тезка-сорт канабісу – були завсідниками за кулісами Saturday Night Live.
Джим Белуші і його молода команда (фото belushisfarm.com)
Покинувши кар’єру промислового рибалки Капітан Джек тепер працює на Belushi’s Farm, а його сорт — кажуть такий же чистий сьогодні, як і тоді коли він вперше прибув у Новий Світ — це одна з “фішок” його бренду. 

ЧИТАТИ: 5 найбільших досягнень легалізації канабісу в США

“Ці рослини не були модифіковані та зіпсовані хімією, не були схрещені мільйон разів. Вони були доопрацьовані і доглянуті, щоб зберегти святість афганського канабісу. А результатом став бутон з високим вмістом мірцену [терпен] з ‘ефектом антуражу’, коли ціле прекрасніше за суму його частин”, – говориться на офіційному сайті Belushi’s Farm.

Місія

Cтарший брат Белуші помер від передозування опіатам в 1982, Джону Белуші було 33. У пам’ять про Джона, якому 24 січня виповнилось би 70 років, на сайті Belushi’s Farm пост від Джима.
“Я нарешті пройшов повний цикл, переживаючи передозування брата. Ця подія зруйнувала нашу сім’ю, це призвело до ще більшої травми, розлучень. Тепер я на шляху до зцілення та щастя.  Я не дам смерті брата бути марною. Я хочу побачити зцілення громад, хвороб, та, звісно ж, сімей. Для цього я тут”, написав Джим Белуші.  Він каже, що саме такою місією керується, замість фінансової вигоди.
Джим Белуші перевіряє, як сушиться урожай канабісу на його фермі в Південному Орегоні (Фото Tyler Maddox)
“Чи є в цьому вища мета, і чи пов’язана вона з Джоном? Звісно”, – говорить він. “Чи пов’язано це з стражданнями через зруйновану сім’ю та травму? Так. Чи бачу я в цьому просвіт, через який ми можемо допомогти іншим сім’ям за допомогою цієї рослини? Для мене це очевидно. Я виходжу на рівень беззбитковості, люди отримують зарплатню, ми вкладаємо кошти в громаду, людям подобається їх робота… Все чудово”
“Я впевнений що гроші прийдуть,” – додає він після паузи. “Якщо ведеш справи з захопленням, все стається саме по собі”.  Але от на що в Белуші точно немає часу, так це на “зелену лихоманку”, коли полювання за доларами затьмарює все. “Чуваки з зеленою лихоманкою завжди думають про той самий хрестик на піратській карті. Мене ж цікавить шлях.”

ЧИТАТИ: Павутинка Шарлоти. Як канабіс став ліками від епілепсії

Белуші лишає буденні питання управління своїй “команді мрії”. Вона складається з десятка людей, серед яких і його двоюрідний брат Кріс. Він тут “як головний менеджер”, каже Белуші.  Колишній успішний ресторатор просто “прийшов в гості і досі не пішов. Він займається аспектами менеджменту, а я працюю на землі.”

Повний цикл

В 64 роки, з 50-річним досвідом акторської роботи за плечами, Белуші з легкістю веде життя, яке дозволяє йому слідувати поклику серця. “Я лише робив те, що подобається,” каже він.
Белуші так само відверто говорить про своє власне зцілення. “Мій ПТСР? Ой, годі вам,” каже він. “Люди втрачають рідних у війнах, аваріях, люди помирають від передозувань і це руйнує сім’ї. Мою сім’ю було зруйновано,” – сказав він після смерті брата. “Зруйновано. Розлучення це перша травма. Це як залишити дитину на рейках перед потягом”.
Джим Белуші: канабіс це сцілення (фото: belushisfarm.com
Коли сім’ю настільки травматизовано, “80% не справляються. Видно наскільки їм важко досягти успіху, особливо в соціальних мережах. Я ніколи не бачив стільки тривоги серед дітей в віці від 14 до 27 років. Я був шокований, коли дружина розповіла мені скільки дівчат приймають медикаменти для подолання тривожності. Я сказав, люба, просто дай їм вапорайзер. Що-небудь. Наприклад, CBD
“Ця рослина заспокоює” – додає він. “Заспокоює натиск і так, для мене це медикамент. В мене дуже низька толерантність. Я не з тих, хто палить щодня, я скоріше з тих, хто вживає малі дози, але я бачу, як це працює з іншими сім’ями.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *