Четвер, 3. Січня 2019

Стало відомо, скільки європейців вживає марихуану (ІНФОГРАФІКА)

Лідер ЄС із вживання марихуани – Нідерланди, там курить 21,5% дорослого населення. Найменше канабісу споживають у Великобританії, 3,5 %. Серед курців переважають чоловіки.

Хоча б раз за життя канабіс вживали 87,6 мільйонів європейців. Такі дані озвучив Центр психічного здоров’я і моніторингу наркотиків та алкоголю МОЗ України з посиланням на щорічний звіт Європейського моніторингового центру наркотиків і наркозалежності (EMCDDA).
Зокрема повідомляється, що протягом минулого року в ЄС канабіс вживали 17,2 мільйони дорослих громадян, що складає  7,2% від загальної кількості населення.  Повідомляється, що 84% європейських споживачів канабісу – чоловіки, а 16% – жінки.

ЧИТАТИ: Найдешевша в Європі марихуана – у поліції Київщини

Звіт європейського моніторингового центру вказує основний вік першого вживання канабісу в ЄС, минулого року цей показник становив 16 років. Найбільше споживачів марихуани зафіксовано в Нідерландах (21,5%), а найменше – у Великобританії (3,5 %).
Споживання канабісу в країнах ЄС за даними European Drug Report 2018 (інфографіка konopravda.com)
Серед усіх споживачів, які звернулися за медичною допомогою через проблеми, пов’язані із вживанням канабісу, 55% вживали марихуану щодня.  
Для порівняння з іншими психоактивними речовинами, у ЄС минулого року кокаїн вживало 2,3 мільйони дорослих мешканців, амфетамін – 1,2 мільйони, MDMA (екстазі) – 2,2 мільйони європейців віком від 15 до 64 років.
У звіті не враховано дані по Україні та Росії, зазначає у своїй публікації Центр психічного здоров’я і моніторингу наркотиків та алкоголю МОЗ України.

 

ЧИТАТИ: Чоловік уникнув в’язниці за канабіс, бо вирощував для власних потреб

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *