Понеділок, 1. Жовтня 2018

У США офіційно визнано безпечними перші ліки з коноплі

Перші офіційно схвалені ліки від епілепсії на основі канабісу – більше не в списку “особливо небезпечних наркотиків”. Фармацевтичний продукт у вигляді розчину для внутрішнього застосування, виготовлений з рослини канабіс, очікується на американському ринку впродовж шести місяців.
Департамент боротьби з наркозлочинністю (The Drug Enforcement Agency, DEA) визначився із класифікацією першого офіційно затвердженого фармацевтичного препарату на основі канабісу. Epidiolex помістили у список  V переліку контрольованих субстанцій, хоча досі перебував у першому списку.  Субстанції зі списку V мають “доведене медичне застосування” та “низький потенціал виникнення залежності”.  Зазначається, що рішення DEA базується на серії клінічних та доклінічних випробовувань і стосується виключно препаратів затверджених федеральною службою контролю якості харчових продуктів та медикаментів (FDA). Медикаменти на основі канабісу, які не затверджені на федеральному рівні, залишатимуться у списку I. 

ЧИТАТИ: Українські вчені на конопляній хвилі (ФОТО, ВІДЕО)

Як повідомлялось, у червні 2018 управління з контролю за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) вперше затвердило препарат, виготовлений на основі конопляної олії, для широкомасштабного використання у лікуванні рідкісних форм епілепсії – синдромів Драве та Леннокса-Гасто.
Перші ліки від епілепсії – більше не в списку небезпечних наркотиків
До складу засобу під назвою «епідіолекс» входить канабідіол (СBD) – компонент марихуани, відомий своїми розслаблювальними та знеболювальними властивостями. У ході клінічних випробувань було виявлено, що екстракт канабідіолу різко скорочував кількість судомних нападів у пацієнтів із синдромами Леннокса–Гасто та Драве. Доведено, що CBD не викликає ейфорію та інтоксикацію, як інший компонент канабісу – тетрагідроканабінол (THC).
Епідіолекс буде доступний тільки для пацієнтів, які страждають згаданими вище формами епілепсії. Проте це є значним стимулом для наступного вивчення марихуани у медичних дослідженнях, повідомляє сайт Живи Активно. Синдром Драве з’являється у ранньому віці, викликаючи часті напади, порушення моторних навичок та гіперактивність. Синдром Леннокса – Гасто розвивається у дитинстві та проявляється регулярними неконтрольованими припадками. Згідно з медичними даними, 1 з 5 пацієнтів із цими видами епілепсії не доживає до 20 років. Вже багато років активісти вважають, що СBD ефективний у лікуванні широкого спектра захворювань, таких як хвороба Паркінсона, рак, інсульт, шизофренія, СНІД, епілепсія, фіброміалгія, глаукома, мігрень та артрит.

ЧИТАТИ: Побічні ефекти канабідіолу (СBD). Що кажуть дослідження?

Відповідь на «У США офіційно визнано безпечними перші ліки з коноплі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *