Вівторок, 25. Вересня 2018

У Вашингтоні за публічне вживання марихуани більше не заарештують

Якщо у Вашингтоні ви вживаєте канабіс на вулиці вас більше не заарештують. Поліція офіційно змінює політику щодо таких незначних порушень.

Осіб, яких в столиці США буде спіймано за курінням марихуани в публічному просторі, відтепер попереджатимуть про вчинення ними правопорушення (a citation – англ.) та робитимуть відповідний запис у базу даних.

ЧИТАТИ:  Канабіс у подарунок. Як живе конопляна економіка у Вашингтоні (ФОТО)

Про зміну поліцейської практики офіційно оголосив мер округу Колумбія Мюрієль Боузер та шеф поліції Пітер Нюзшам. Поліцейстке керівництво і досі мало змогу уникати арештів за подібні проступки, але тепер це стає документально закріпленим правилом з метою “кращого розподілу ресурсів” поліції.
Публічне вживання канабісу в Вашингтоні залишається правопорушенням, але більше за це не заарештують
Згідно нової процедури той, хто отримує попередження, має з’явитися до поліцейської дільниці протягом 15 днів і сплатити штраф у $25 або ж справа розглядатиметься у суді.
“Ми цінуємо довіру, що встановилась між мешканцями та поліцією. Ця практика зменшить кількість затримань і дозволить нам краще зосередити наші зусилля на будівництві безпечнішого, сильнішого округу Колумбія”, – заявила мер Мюрієль Боузер.
Зазначено також категорії порушників, на яких така спрощена практика поширюватись не буде. Це особи, що мають проблеми із законом, громадяни, особу яких встановити не можливо, і неповнолітні. Також перспектива арешту збережеться для тих, хто на думку поліції становить загрозу оточенню і тому не заслуговує на просте попередження.
Як відомо у Вашингтоні та окрузі Колумбія закон дозволяє громадянам зберігати без мети збуту до двох унцій (57 грамів) марихуани. У 2014 році тут також було узаконено домашнє вирощування до шести рослин канабісу та навіть “дарування” до унції трави (28 грамів). Пригостити канабісом у Вашингтоні з точки зору закону не вважається злочином. Це звісно стосується лише повнолітніх осіб, на федеральному рівні канабіс і надалі поза законом, а його продаж в окрузі так само переслідується. Але оскільки безоплатна передача в найгіршому випадку карається штрафом, у Вашингтоні виникла ціла система обміну і подарунків.
Також повідомлялось про результати дослідження, згідно яких результативність розслідувань і загалом ефективність поліції справді є вищою у штатах, де не надають високої пріоритетності криміналізації споживачів канабісу.

ЧИТАТИ: 5 найбільших досягнень легалізації канабісу в США

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *