Субота, 18. Серпня 2018

Рекорд іспанського водія. Тест, позитивний на всі можливі наркотики

Історія іспанського водія, в крові якого виявили сліди “всіх можливих наркотиків”, сколихнула соціальні мережі. Але не факт, що він був “під впливом”.

Чоловіка затримали поліцейські на північному сході Іспанії минулої суботи. А за тиждень він встиг прославитись після поліцейського рапорту, що потрапив в новини. Поліція заявила, що тест виявив високий рівень канабісу, амфетаміни та метамфетаміни, кокаїн, опіати і до купи ще і тест на алкоголь зашкалював.
Експрес-тест Securetec Drug Wipe 5, який використовує поліція іспанського регіону Наварра.
Поліцейські прибули на виклик одного з мешканців міста Каркастільо, який повідомив, що “кілька людей  напідпитку сіли в машину”.

ЧИТАТИ:  Тест на тетрагідроканабінол: уникнути чи відмовитись?

Повідомляється, що водія оштрафували на 1000 євро за результату тесту на алкоголь і ще на 1000 євро за результату тесту на наркотики.  Також з його водійських прав вилучено 7 штрафних пунктів з 12 можливих.
Автомобіль було вилучено, але наразі термін його арешту закінчився, повідомили в поліції.
Поліцейські також зазначили, що позитивний результат тесту не обов’язково означає керування під дією вказаних речовин, водій міг їх вживати і раніше. Період, який речовини залишаються в крові, індивідуальний для кожної людини і залежить від речовини, кількості вжитого та інших факторів.  Різниця між “речовини присутні в організмі” та “бути у стані сп’яніння” є предметом чисельних дискусій та судових оскаржень.
Поліція Наварри повідомила, що виявила водія, в якого тест дав позитивний результат на всі можливі наркотики
Попри скандальність випадку з іспанським водієм, його відповідальність встановлено, як “адміністративну” і “рекордсмен” навіть не постане перед судом, зазначає Еuronews.  Його долю вирішуватиме головний департамент дорожнього руху.

ЧИТАТИ: В Каліфорнії вам заплатять за те, що ви курите траву. Щоб вивчити ефект від вживання за кермом

Тим часом реакції користувачів соцмереж розділилися. Частина коментаторів занепокоєна недостатнім покаранням, але більшість … скептична щодо технічних засобів поліції.
“Давайте просто це розвінчаємо, на тесті – п’ять препаратів. Якщо він курив джойнт протягом останніх двох місяців або близько того, то цей тест буде позитивним на канабіс. Якщо у нього було  в ту ніч три пива, це покаже і алкоголь. Якщо він ще прийняв доріжку дешевого коксу, то майже напевно там були домішки амфетаміну, так проявиться і те, і інше. Тепер візьміть одну таблетку від головного болю або поснідайте мафіном з маковим насінням, і буде позитивний тест на опіати. Вітаємо, ви були тверезі, але ваш тест показав “всі можливі наркотики”, як у цьому заголовку”, – написав GreenBulb.
Країни ЄС мають різні правила щодо водіїв під впливом наркотиків, повідомляє Європейський центр моніторингу залежності від наркотиків та алкоголю. Деякі практикують експрес-тести слини тоді, як інші покладаються на фізичні ознаки сп’яніння – за оцінкою поліцейських, з підтвердженням через аналіз крові в обох випадках. Керування під впливом наркотиків може призвести до ув’язнення на два роки і більше в окремих країнах ЄС, тоді як інші не відправляють за це до в’язниці.

 

ЧИТАТИ: Канабіс і кров. Чи можна бути донором?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *