П’ятниця, 27. Квітня 2018

До легалізації “ментально не готові”? Що за приниження нації? (ВІДЕО)

“Поясніть, що значить ваше “ментально не готові”? Українці тупіші? Що за приниження нації?”, – ведучий Дмитро Баркар присоромив речницю Хмельницької поліції Інну Глегу, яка в прямому ефірі “Радіо Свобода” заявила, що вона проти легалізації марихуани, бо “українці ментально до цього не готові”.

Натомість в передачі мова йшла про узаконення наукових досліджень канабіноїдів та врегулювання доступу до лікування препаратами канабісу для українських медичних пацієнтів. Гостем у студії був вчений-нейрофізіолог Дмитро Ісаєв, який щойно повернувся з першої Міжнародної медичної канабіс конференції (IMCC) у Харкові. Розмова у прямому ефірі йшла про медичне використання канабісу, зокрема про те, що існуюче законодавство блокує дослідження вчених, а хворі не мають доступу до ефективних ліків.

Речниця  Національної поліції в Хмельницькій області відповідала на запитання телефоном.  Запитання до Інни Глеги звучало: “Як ви ставитесь до легалізації марихуани в лікувальних цілях, принаймні для медичних досліджень?”.

ЧИТАТИ: Священик про медичний канабіс: “Ставитись до цього погано неможливо!”(ВІДЕО)

“Я проти загальної, широкої легалізації марихуани”, – заявила в ефірі Радіо “Свобода” Інна Глега. “Бо марихуана, як наркотик, викликає залежність. Я би не хотіла, щоб моя дитина  могла від когось безкарно отримати ту саму цигарку”. Глега також заявила, що “вільне використання марихуани” вже стало проблемою в США”. За її словами у світі відбувається зворотній рух щодо змін до законодавства, з метою заборони. Однак, на запитання ведучого, чи може вона  назвати конкретні країни, де це питання піднімається, речниця Хмельницької поліції відповісти не змогла.
“Зараз поясню позицію нашого МВС: вони, щоб студент не викурив якийсь косяк, готові пожертвувати здоров’ям сотень, тисяч людей, які потребують цих ліків”, – заявив далі Дмитро Ісаєв. “Є дітки, в яких на добу 100-200 епілептичних нападів, вони не розмовляють до 12 років, відстають у розвитку. Є факти, що дитина може жити спокійно, якщо буде приймати не психоактивні канабіноїди, які не викликають ані ейфорії, нічого. І вони можуть бути ліками, але все одно заборонені. Непсихоактивні канабіноїди не можуть бути причиною звикання, до них немає навіть психологічного звикання”, – повідомив науковець.

ЧИТАТИ: В Україні презентували фільм про канабіс, ліки від епілепсії (ВІДЕО)

Повний текст розмови у студії – на сайті Радіо “Свобода”.

2 Відповіді на «До легалізації “ментально не готові”? Що за приниження нації? (ВІДЕО)»

  1. Конопель

    От начальника коммуникации полиции Хмельницкой области я кроме пердежа ртом ничего не услышал! Надо увольнять людей с корой дуба вместо коры головного мозга из украинской полиции!

  2. Михайло

    Чому в мене Громадянина України 43 років, Відбирають Моє Право Вибору- Якими ліками лікуватись.
    Наші пращури не одне століття вживали коноплі,та наркоманами не стали – люди були здорові.А в здорових і діти здорові.
    А тім хто проти- я бажаю відчути що таке біль.Біль -коли постійно.І ти вже живеш в ньому,а він в тобі.
    Бажаю також щоб ВИ ВСІ ХТО ПРОТИ-відчули неспроможність заснути,щоб відпочити від Болю.
    Хочеш спати та не спиш.болить.А таблетки організм не приймає. Я Бажаю вам всім Цих Чудових Відчуттів.
    Я знаю.Коноплі- ліки.Та мій шанс пожити .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *