Субота, 13. Квітня 2019

В Іспанії виявили сліди фекалій у зразках гашишу. Звідкіля вони там?

Науковці дослідили зразки гашишу, що продається на вулицях Мадрида, і в більшості знайшли сліди небезпечних бактерій з людських фекалій.  Це серйозний ризик для здоров’я тих, хто вживає гашиш в Іспанії.

“В цілому, наші результати показали, що більшість (88,3%) зразків гашишу не підходять для споживання”, – говориться у висновках дослідження, опублікованого в журналі Forensic Science International. “Отже, незаконна вулична торгівля гашишем є проблемою громадського здоров’я”.
Судово-медичне дослідження 90 зразків смоли канабісу, отриманих від вуличних дилерів у різних районах іспанської столиці, було проведено командою університету Комплутенсе.
Поліцейський оглядає “жолуді” – гашиш, провезений в Іспанію у шлунках контрабандистів
Мануель Перес Морено, фармацевт з факультету ветеринарної медицини і співавтор дослідження, був одним з тих, хто забезпечував продукт для тестування. Він пояснив, що є дві форми гашишу, який продають дилери на вулицях, це так звані “злитки” і “жолуді”.

ЧИТАТИ: Гашиш Гібралтару: човнами та гелікоптерами (ВІДЕО)

Хоча чужорідні мікробіологічні елементи було виявлено серед зразків обох типів, злитки виявились зараженими на 29.4%,  а серед “жолудів” рівень забруднення сягав 93%.
Повідомляється, що виявлені бактерій Escherichia coli (E. coli) зазвичай живуть у кишечнику здорових людей і тварин. Більшість сортів E. coli нешкідливі або лише викликають діарею на відносно короткий час. Але деякі  штами цієї бактерії особливо неприємні,  наприклад штам E. coli O157: H7, можуть викликати серйозні спазми в животі, криваву діарею і блювоту.
Більше того, дослідження виявило, що 10 відсотків зразків містили аспергілу, тип цвілі, який, як правило, нешкідливий, але може викликати серйозні інфекції в осіб з ослабленою імунною системою. За слабкого імунітету вдихання спор аспергіли може призводити до астми чи запалення легень.
Фармацевт повідомив виданню El Pais, що такий характер забруднення зумовлений способами доставки наркотику в Іспанію: контрабандисти з гашишу формують невеличкі кульки (“жолуді”), загортають у целофан та ковтають.
Контрабандний гашиш у плитках (“злитках”)
“Тільки но вони приїздять до Іспанії, вони використовують проносні засоби, щоб дістати ті “жолуді”. І це те, що продається”, – сказав фармацевт,  зауваживши, що 40% зразків жолудів “фактично пахли фекаліями”.
Чинні закони в Іспанії забороняють продаж і вирощування конопель, а також суттєво обмежують споживання і зберігання для власного вжитку. Протягом останнього десятиліття у країні відкрито багато “соціальних клубів канабісу”, члени яких спільно вирощують канабіс для власного вживання. Однак контрабанда також становить суттєву частку іспанського ринку канабісу.
Майже третина (31%) іспанського населення у віці від 15 до 64 років вважає, що використовувала каннабіс у певний час свого життя, повідомляє нещодавній звіт Міністерства охорони здоров’я.

ЧИТАТИ: Соціальні канабіс-клуби в Іспанії. Свій до свого по своє

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *