Середа, 8. Січня 2020

“Справа садівників” – поліція забрала канабіс, призначений для онкохворого.

Відомий одеський фотохудожник Віктор Ратушний помер після тривалої боротьби з раком 7 січня 2020 року. Вилучений копами урожай мав бути його знеболювальним.

В Одесі поліцейські вилучили урожай з двох кущів коноплі, які садівник виростив для свого смертельно хворого друга – відомого одеського фотохудожника Віктора Ратушного. Про обшук повідомив журналіст видання Думская Олександр Сібірцев. Він також поспілкувався з важкохворими, що потребують доступу до медичного канабісу, а також знайшов волонтерів, які хворим у цьому допомагають.


Як повідомляє видання під час обшуку в одесита Віктора М. було знайдено близько 300 грамів суцвіть марихуани. Підставою для обшуку став канабіс невстановленого походження, який минулої осені знайшли у Одеському СІЗО. “Якимось дивом поліцейські пов’язали пакетик “трави”, знайдений у ізоляторі, з давно відомою їм інформацією, що дехто Віктор М., особливо не ховаючись, вирощує в себе під будинком кілька кущів коноплі”, – пише Олександр Сібірцев.


Садівник стверджує, що ніколи не продавав канабіс, а тим паче не передавав до СІЗО. В той же час і кущі канабісу на його ділянці ніколи не були особливою таємницею.


«Я ніколи не приховував, що вирощую різні рослини, в тому числі коноплі. Займаюсь цим кілька років. Три кущі марихуани я вирощував у своєму городику, прямо під вікнами сусідньої багатоповерхівки”, – розповідає Віктор. “Необережно, скажете ви, і будете праві. Але я ніколи не вбачав у цьому злочину, адже мої суцвіття йшли у дар тим, хто хворів”.


Чоловік стверджує, що вбачає у вирощуванні лікарських рослин своє призначення у житті – дарувати людям позбавлення від болю.

Віктор Ратушний, онкологічний пацієнт медичного канабісу, грудень 2019 року (фото konopravda.com)

Виданню “Думская” вдалось поспілкуватися з одним із онкологічних пацієнтів, якому допомогав Віктор М. Це  відомий одеський фотохудожник Віктор Ратушний, його роботи демонструвались на десятках виставок в Україні та за кордоном.


Віктор Ратушний повідомив, що вже більше року вживає канабіс, який для нього вирощував Віктор М. Пацієнту призначено сильні знеболюючі, однак вони вже не допомагають долати біль.


«Марихуана дає мені комфортний стан, знижує біль. Якби не допомога мого друга Віктора, я був би змушений купувати канабіс за шалені гроші, яких у мене просто немає. Те, що робить Віктор – благородна справа” — розповів важкохворий художник.


7 січня 2020 року Віктор Ратушний помер після тривалої і виснажливої боротьби з онкозахворюванням. Вилучений канабіс, який мав стати його знеболювальним, перебуває на експертизі. Поліція готується до вручення підозри у вчиненні кримінального злочину.

Як повідомлялось, неоднозначна заява заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі про те, що легалізацію канабісу “відкладено” попри очікування 2 мільйонів українських пацієнтів, викликала обурення у соціальних мережах. Коротке відео про перші результати своєї діальності на посаді Гогілашвілі опублікував на своїй сторінці у Facebook. Серед іншого він заявив, що питання легалізації канабісу в Україні відкладено через його “принципову позицію”.

Відповідь на «“Справа садівників” – поліція забрала канабіс, призначений для онкохворого.»

  1. Denys

    Щоб допомогти таким людям які потребують марихуану для лікування, а також дати взагалі людям змогу бути щасливішими, а іншим трохи заробити – підпишіть петицію за легалізацію марихуани в Україні! Це дуже просто, переходьте за посиланням https://petition.president.gov.ua/petition/81244

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *