П’ятниця, 3. Січня 2020

Іллінойс: $3 млн за день легальних продажів марихуани (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Якщо бути зовсім точним – 3 млн 176 тис. 256, 71 доларів США. Така загальна виручка магазинів з легальним канабісом за 1 січня 2020 року.

У штаті Іллінойс підрахували виторг за перший день легальної торгівлі марихуаною для всіх повнолітніх з рекреційною метою – кількість покупок склала 77,128, а загальний виторг перевищив 3 мільйони доларів. Результат підрахунків чиновників оголосив губернатор штату Джей Прітцкер. Напередодні Нового Року він також оголосив про помилування для 11 017 чоловік, які отримали вироки за незначні правопорушення, пов’язані зі зберіганням менш ніж 30 грамів канабісу для власного вживання.

“Посміхайся, Чікаго, трава легальна!” – пересувна реклама перед диспенсарієм Cresco Labs Sunnyside* у Чикаго, штат Іллінойс 1 січня 2020 року (Фото: Daniel Acker/Bloomberg via Getty Images)

“Війна з канабісом знищила сім’ї. Вона заповнила в’язниці людьми за ненасильницькы злочини, це непропорційно позначилося на кольорових громадах”, – заявив Пріцкер на прес-конференції.

Відповідно до нових законів штату місцеві мешканці можуть законно зберігати до 30 грамів суцвіть канабісу, до 5 грамів екстракту та 500 міліграм тетрагідроканабінолу в складі харчових продуктів. Ліміти для не-резидентів штату удвічі менші.

Черга до диспенсарію з рекреаційним канабісом 1 січня 2020 року в Чікаго (фото John Pletz)

Ілінойс став 11-тим штатом, де дозволили продаж рекреаційної марихуани. Станом на січень 2020 року 33 штати США врегулювали використання канабісу в медичних цілях (в штаті Іллінойс – з 2013 року).


Офіційно першу покупку здійснила жінка на ім’я Джекі Раян, вона повідомила, що заради цієї щасливої хвилини стояла у черзі всю ніч.


“Це найкращий різдвяний подарунок відтоді, як я отримала будиночок Барбі,” – заявила Джекі натовпу фотографів.

Джекі Раян (праворуч) здійснює першу покупку канабісу в Чікаго (Фото Paul Beaty/AP)

За новими правилами придбати канабіс в ліцензованому диспенсарії зможе будь-хто, кому виповнилось 21 рік та за пред’явлення водійських прав чи іншого посвідчення особи. Крім лімітів на кількість продукції, яку можна придбати, залишаються і інші обмеження.

Власники житла можуть заборонити вживання на своїй території, а роботодавці – контролювати наявність тетрагідроканабінолу в крові своїх працівників. І надалі під забороною кермування під впливом канабісу, його перевезення за межі штату, а також зберігання канабісу на федеральних землях та в федеральних будівлях.

Черга у диспенсарій 1 січна 2020 року, Чікаго

Радник губернатора штату з питань контролю за обігу канабісу Той Хатчінсон повідомив пресі, що наразі відкрито 37 авторизованих владою точок продажу. Штат розглядає можливість видати ще 75 ліцензій 1 травня цього року.

Повідомляється також, що на другий день легальної торгівлі у штаті Іллінойс було здійснено 56,762 покупок на загальну суму $2,252,586.51. В Чікаго очікують, що за рік загальний виторг становитиме від $1.69 до $2.58 млрд.

Джей Пріцкер, губернатор штату Іллінойс виступає на прес-конференції з приводу легалізації марихуани

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *