Четвер, 17. Жовтня 2019

Міністерство ветеранів готове до експериментів з медичним канабісом (ВІДЕО)

“Це цікаво, це новітньо і це краще сприймається організмом, ніж опіоїди та антидепресанти”

Міністерство у справах ветеранів готове впроваджувати досвід інших країн і вивчати вплив препаратів медичного канабісу на пост-травматичний розлад військових. Про це заявив у четвер на брифінгу в Верховній Раді України перший заступник міністра у справах ветеранів України Антон Колумбет.


Чиновник підтримав ідею законодавчого врегулювання медичного канабісу та проект закону, який підготувала група народних депутатів.


“Цей досвід для України є новим, можливо в чомусь неочікуваним. Але він є дієвим і ефективним. Міністерству у справах ветеранів готове до впровадження цього досвіду, досліджувати вплив медичного канабісу на пост-травматичний стресовий розлад у форматі наших медико-діагностичних лікувальних центрів”, – заявив Колумбет. “Тому звісно, ми за цей закон, ми підтримуємо ветеранські об’єднання, які піднімають це питання…”

Напередодні спільнота “Ветерани за медичний канабіс” звернулась до Президента України з приводу заяви Володимира Зеленського про передчасність закону про легалізацію канабісу. Під час прес-марафону, відповідаючи на запитання журналіста про легалізацію канабісу, Володимир Зеленський відповів, що це питання “не є пріоритетним”.


“Три роки ми боролися за ухвалення такого законопроекту, це третя спроба зареєструвати його у парламенті. Прошу вас пояснити свою позицію і повідомити, чи ми можемо розраховувати на вашу підтримку”, – говорить у відеозверненні ветеранка Аліна Приймак, голова ГО “Ветерани за медичний канабіс”. “Хочу, щоб ви розуміли, ветерани з пост-травматичним розладом потребують лікування медичним канабісом. Відповідний законопроект вже давно розроблений, готовий до реєстрації вашою політичною силою. Це дуже важливо, і дуже актуально. Ми просимо вас внести його, як невідкладний на голосування”, – заявила ветеранка.

Як повідомлялося, 26 жовтня у Києві відбудеться Конопляний Марш Свободи 2019 – Just Do It! – за доступ українських пацієнтів до лікування препаратами медичного канабісу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *