Четвер, 10. Жовтня 2019

УПЦ про медичний канабіс: має бути державна монополія

В Українській православній церкві Московського патріархату прокоментували перспективи легалізації медичного канабісу.

Доступ до канабісу – тільки для хворих, а вирощування не має потрапити у руки приватних компаній. Таку позицію озвучив голова Синодального відділу УПЦ (МП) з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів митрополит Львівський та Галицький Філарет (Кучеров). Коментар опубліковано на сайті видання “Фома в Украине“.


Ми всі знаємо, що таке біль. Є нестерпимий біль, який неможливо купувати ніякими препаратами. Рішення цього питання на державному рівні підтримають у першу чергу онкохворі”, – говорить митрополит. “Але виникає інше питання: чи буде це легалізація застосування препарата, який закуповуватимуть закордоном, чи також і легалізація вирощування марихуани в Україні?”


Закупки дорогих препаратів потягну за собою колосальні витрати з державного бюджету, вважає священик.

Митрополит Львівський та Галицький Філарет (Кучеров) (Фото “Фома в Украине“)


“А ми знаємо, що сьогодні держава не фінансує бюджетні програми з онкології та інших захворювань. Де ж взяти кошти на препарати знеболення, яких потребують онкохворі?”, – задається питанням митрополит Філарет.


При врегулюванні вирощування медичного канабісу в Україні, на його думку, має бути ухвалено нормативні документи, де буде чітко прописано всі вимоги щодо технологічних процесів, контролю якості, обліку використання таких препаратів.


“Перш за все має бути гарантія, що цей напрямок не стане бізнесом у руках приватних фармакологічних компаній і держава буле монополітом і регулятором виробництва і використання сировини”, – зазначає Філарет. “По-друге, марихуана повинна бути легалізована і використовуватись виключно для хворих людей, а не всіх українців”


Як повідомлялось раніше, Церква Англії офіційно покінчила з політикою осуду легалізації медичного канабісу, натомість дбатиме про інвестиції у нову галузь. Англійська церква також розгляне інвестиції в індустрію медичної марихуани

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *