Понеділок, 23. Вересня 2019

У Дніпрі застосували КОРД проти кількох кущів коноплі (ВІДЕО)

Нацполіція офіційно повідомила, що це були “5-ти метрові кущі конопель”. І ніхто не здивувався.

У селищі Знаменівка Новомосковського району у фермера виявили 5-метрові кущі конопель. Про це повідомляє офіційний сайт Національної поліції України.  Зазначається, що обшуки із залученням спецпідрозділу КОРД відбулись “за інформацією поліцейського офіцера громади”.  

“Близько місяця назад була отримана оперативна інформація, що на одному з подвір’їв с. Знаменівки розташовані теплиці, в яких можливо вирощується марихуана за сучасною гідропонічною технологією”, – описується на сайті Нацполіції підстава для вторгнення на приватну територію. Викладене поліцейськими відео обшуку здивувало користувачів соцмереж.


Ніяких гідропонних установок у теплицях КОРДівці не знайшли, натомість кілька кущів канабісу на території домоволодіння справді росло. Їх вилучили і оголосили “п’ятиметровими”.

“П’ятиметрові” кущі коноплі (фото Національна Поліція)


У соцмережах акцентують і на інших казусних деталях спеціальної поліцейської операції в селі Знаменівка. Наприклад, що у слідчих можуть виникнути проблеми із класифікацією складу злочину. Розрекламована “плантація” може не потягнути на кримінальну відповідальність за ст. 310 ККУ, яка за незаконне вирощування коноплі починається з 10 кущів.


“Голе припущення дільничого про гідропоніку у теплицях місячної давнини стало підставою для обшуку. І це геть не смішно”, – написав на своїй сторінці у Facebook журналіст і громадський діяч Тарас Ратушний. “Найбільше не смішно, що про “5-метрові кущі” вони це абсолютно усвідомлено написали. Спочатку у рапорті. Потім у прес-релізі. І це передрукувала купа новинних сайтів”.


Як повідомлялось раніше, поліція похвалилась рішучим затриманням … крихти конопель. Повідомлення про затримання 20-річного громадянина з канабісом та фотографію “вилученого” управління Національної поліції в Одеській області розмістило на своїй сторінці у Фейсбук. Але запис швидко видалили після негативної реакції у соціальних мережах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *