Середа, 28. Серпня 2019

Уганда виходить на європейський ринок канабісу?

В Уганді щонайменше 90 компаній подали заявки до Міністерства охорони здоров’я, щоб стати офіційними підрядниками у вирощуванні канабісу для медичних цілей.. Наразі такі ліцензії в Уганді має 20 компаній.


Джерела видання New Vision повідомляють про низку резонансних урядових зустрічей, де ліцензійні умови на вирощування канабісу обговорювались між представниками державних установ, включно з міністерством охорони здоров’я. Однак єдиного бачення щодо політики ліцензування в уряді Уганди досі немає.


За словами міністра охорони здоров’я Джейн Рут Асенг, уряд ще не готовий до надання оперативних дозволів суб’єктам господарювання на вирощування та переробку марихуани для медичного експорту.

Марихуана в Уганді і надалі під забороною. Незаконне вирощування пильнує поліція (фото New Vision)

«Уряд перебуває на ранніх етапах проведення консультацій щодо цієї нової індустрії, щоб зрозуміти терапевтичний потенціал та економічну користь канабісу на основі науково доведених фактів, включаючи проблеми регулювання, щоб ми могли чітко сформулювати наш шлях вперед», – написала Асен в листі до деяких компаній, які подали заявку минулого місяця.


У такій ситуації фору отримала компанія Industrial Globus Uganda Ltd, яка отримала ліцензію навесні і вже виростила свій перший урожай. Це спільне підприємство, створене Industrial Hemp Uganda та компанією з Ізраїлю Together Pharma Limited.  

Згідно інформації видання Daily Monitor конопляні ферми в Хімі на початку серпня оглянули інспектори якості сировини з Нідерландів. Як наслідок, Industrial Globus Uganda Ltd. отримало європейський сертифікат відповідності.

Робітники на фермі Industrial Hemp Uganda доглядають за паростками канабісу.


«CUC ( Control Union Certifications) – це спеціальний орган, який має повноваження ЄС щодо сертифікації медичного канабісу”, – говорить директор компанії Бенжамін Кадет. “Тепер, коли ЄС схвалив нашу продукцію і виробничі стандарти, ми збираємось експортувати медичну марихуану, вироблену в Уганді, на європейські ринки».


В Уганді марихуану досі класифікують, як заборонену речовину. Поліція цього року викрила і знищила кілька конопляних плантацій в різних куточках країни, а особи, у яких виявили канабіс, постали перед судом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *