Четвер, 22. Серпня 2019

Медичний канабіс: для нової Ради проект закону “доопрацюють”

Оскільки депутати не встигли проголосувати за медичний канабіс, новий склад парламенту розглядатиме проект закону в новій редакції.

Українців закликали присилати ідеї та коментарі щодо законодавчого врегулювання використання канабісу в медицині та наукових дослідженнях. Таку заяву Українська асоціація медичного канабісу опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

“У складі експертної групи Українська асоціація медичного канабісу продовжує роботу над проектом закону, який має дати українським пацієнтам доступ до лікування препаратами на основі канабісу та встановити правила законного обігу таких препаратів”, – говориться у заяві. “Якщо у вас є ідеї практичної реалізації такого законодавчого регулювання, ми чекаємо на ваші пропозиції та коментарі”.


Зазначається, що при розробці нового законопроекту було взято за основу законопроект №10313, “Про забезпечення фундаментального права людини на життя”. 20 травня 2019 року було зареєстровано на сайті Верховної Ради, як відповідь на електронну петицію спільноти медичних пацієнтів, лікарів та науковців. 


За словами ініціатора петиції, адвоката Геннадія Шабаса, депутати не встигли розглянути законопроект 10313 і ухвалити його в першому читанні. А відтак новий склад парламенту розглядатиме новий проект закону, який буде внесено відповідно до регламенту Верховної Ради. Для цього вже зареєстрований законопроект додатково опрацьовує експертна група.


“Ми доопрацьовуємо законопроект з робочою назвою «Про медичний канабіс», щоб він відповідав усім запитам суспільства”, – написав Геннадій Шабас. “А щоб уникнути спекуляцій навколо законопроекту, ми також зацікавлені у широкому громадському обговоренні”. Всі зацікавлені сторони просять надсилати свої зауваження та пропозиції на електронну адресу асоціації ( uexukraine@gmail.com ), вмотивовані доповнення обіцяють врахувати та захищати при обговоренні у парламенті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *