Вівторок, 6. Серпня 2019

Кіно Яніни Соколової отримає державну підтримку

Художній фільм “Я, Ніна” буде знято. 11,8 млн гривень виділить держава, а майже 3,5 млн вже зібрали небайдужі українці.

За результами пітчингу  Державного агентства України з питань кіно  повнометражний художній фільм «Я, Ніна» буде профінансовано на суму 11 800 000 грн. Про це повідомляється на сторінці проекту «Я, Ніна» акторки та телеведучої Яніни Соколової.


Також зазначено, що за 75 днів зі старту проекту його вже підтримали 4 077 небайдужих українців по всьому світу на суму 3 479 138 гривень.


“Ми щасливі і дуже тішимося, проте розуміємо, що це лише початок нашого довгого великого шляху”, – говориться у публікації. “Команда проекту «Я, Ніна» взяла на себе величезну місію змінити ставлення до онкохворих в нашій країні і ставлення онкохворих до самих себе.”


Повідомляється, що під час зйомок фільму команда не зупинятиме роботу над іншими ініціативами. Зокрема, разом з Українська асоціація медичного канабісу виступатиме за зміни законодавства щодо доступу до медичного канабісу.

Як писала Конопляна Правда, відома телеведуча й акторка Яніна Соколова 22 травня, на своїй сторінці у Фейсбуку повідомила про запуск нового мультимедійного проекту «Я, Ніна» – про онкохвору дівчину, – заснованого на історії самої журналістки. Яніна зізналася, що сім місяців тому в неї діагностували рак та що наразі вона вже поборола цю хворобу.

ЧИТАТИ: У Києві обговорили перспективи медичного канабісу (ФОТОРЕПОРТАЖ)


У цьому інтерв’ю телеведуча також вперше повідомила, що використовує препарат канабісу для полегшення свого стану.

Яніна Соколова під час виступу на Міжнародній медичній канабіс конференції (IMCC-2019) у Києві, 31 травня 2019 року (Фото Українська асоціація медичного канабісу)

“Я користуюся канабісом у Києві, мені привезли його з Америки, але вийти на вулицю подихати свіжим повітрям, сісти, коли погано, і застосувати цей канабіс я не можу. Це нелегально – мене просто арештують”, – зізналась Соколова.

ЧИТАТИ: “Канабіс: наукове і медичне використання в Україні” – відбулась публічна дискусія (ВІДЕО)


Особистим досвідом використання медичного канабісу Соколова також поділилась під час публічного виступу на другій Міжнародній медичній канабісу конференції (IMCC-2019) у Києві, відтоді ставши одним із провідних захисників права українських пацієнтів на доступ до ефективного знеболення.


Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра культури і який реалізує державну політику у сфері кінематографії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *