Вівторок, 4. Червня 2019

“Афіна. Жінки проти раку”: Депутати, просто зробіть свою роботу! (ВІДЕО)

Онкопацієнтки закликали депутатів ухвалити закон про медичний канабіс. Законопроект №10313 – у порядку денному Верховної Ради України.

Учасниці спільноти взаємодопомоги онкопацієнток з ГО “Афіна.Жінки проти раку” записали відеозвернення до народних депутатів України, де закликали членів парламенту невідкладно проголосувати за законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення фундаментального права особи на життя”. Мова про законодавче врегулювання канабісу для потреб науки і медицини. 

ЧИТАТИ: У Києві обговорили перспективи медичного канабісу (ФОТОРЕПОРТАЖ)

“Законопроект, що дає надію на одужання та полегшення лікування більш ніж двом мільйонам хворих українців, підписали більше 100 народних депутатів з різних фракцій. Лишився останній крок – проголосувати за законопроект №10313”, – говориться у зверненні онкологічних пацієнток.

Зазначається, що новий закон забезпечить науковцям умови для вивчення корисних властивостей конопель, даватиме змогу фармацевтичній промисловості розробляти, досліджувати та виготовляти ліки та лікувальні препарати на основі конопель, а також регулюватиме доступ пацієнтів до препаратів медичного канабісу за призначенням лікаря.

ЧИТАТИ: Вживання канабісу при анорексії: як це допомагає?


“Життя без болю це найкраще, що можна дати людям, які щодня страждають”,  –  говорить учасниця спільноти “Афіна. Жінки проти раку” Вікторія Романюк. “Це право людини на гідну якість життя попри важке виснажливе лікування. І ми просимо депутатів проголосувати за це право 6 червня”,

Вікторія Романюк: “Ми захищаємо наше право – жити без болю!” (Фото: Тарас Ратушний)

Як повідомлялось, 20 травня у Верховній Раді України зареєстровано законопроект 10313, покликаний законодавчо врегулювати канабіс для потреб медицини та науки. Проект закону вже підтримали 102 народних депутати України. Раніше електронна петиція з такою вимогою зібрала на сайті парламенту необхідні 25000 підписів і була розглянута комітетами Верховної Ради. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *