П’ятниця, 31. Травня 2019

У Києві обговорили перспективи медичного канабісу (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Друга Міжнародня медична канабіс конференція (IMCC 2019) зібрала у Києві понад 600 учасників, серед них – більше 200 лікарів.

Головним аспектом цьогорічного форуму стало ознайомлення з новими тенденціями міжнародного досвіду у виробництві лікарських засобів на основі канабісу, а також – практика їх застосування при лікуванні багатьох важких хвороб. 

У програмі IMCC 2019 зазначено, що захід відбувається за підтримки Міністерства охорони здоров’я та Міністерства у справах ветеранів України. 

Геннадій Шабас та Яніна Соколова на сцені II Міжнародної медичної канабіс конференції у Києві. 31 травня 2019 року. (Фото Українська асоціація медичного канабісу)

“Ми говоримо про велику кількість пацієнтів, їх більше 2 мільйонів в Україні, які живіть з хронічним болем, розсіяним склерозом, епілепсією, онкологічнимизахворюваннями”, – пояснив журналістам у кулуарах конференції генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України Володимир Курпіта.

Володимир Курпіта, генеральний директор ЦГЗ МОЗ України (Фото Конопляна Правда)

“Україна не може залишатись осторонь наукового прогресу і новітніх технологій, які могли би принести полегшення українським пацієнтам”, – заявив співорганізатор IMCC 2019, керівник Української асоціації медичного канабісу Геннадій Шабас.

Люмір Гануш, легендарний чеський хімік та дослідник канабісу під час виступу на IMCC 2019 у Києві, 31 травня 2019 року (фото Конопляна Правда)

На конференції виступили вчені світової величини, зокрема Люмір Гануш – видатний чеський хімік, провідний науковий авторитет в області досліджень канабісу. У 1992 році разом з Уільямом Ентоні Девейном виділив і вперше описав структуру анандаміда, ендогенного канабіноїдного нейротрансмітера.

Відео-трансляція II Міжнародної медичної канабіс конференції (частина 1)

Про сучасні методи використання канабіноїдів при лікуванні пост-травматичного синдрому розповів Микола Перч, доктор медицини, професор філософії. На запрошення ВМС США та Університету Вашингтона Перч брав участь в практичній науковій роботі щодо травматичних ушкоджень головного мозку і пост-травматичного стресового розладу у травматичному центрі ROLE 3 сил НАТО в Афганістані. За два роки в Афганістані надав допомогу в лікуванні понад 1700 травматичних ушкоджень різної тяжкості, є співавтором досліджень про вплив медичного канабісу на емоційні розлади, у тому числі ПТСР.

Саймон Андерфюрен-Бігет, доктор політичних наук, незалежний дослідник кафедри соціології Університету Женеви. (Фото Конопляна Правда)

Під час свого виступу Микола Перч закликав всіх небайдужих вплинути на парламент задля швидшого врегулювання законом медичного використання канабісу. Як стало відомо, законопроект №10313 буде винесено на голосування парламенту 6 червня.

Відео-трансляція II Міжнародної медичної канабіс конференції (частина 2)

“Голосування у Верховній Раді 6 червня це лакмусовий папірець для України”, – заявив у своєму виступі Микола Перч. “Це покаже, хто там сидить у парламенті, це взагалі ваші українські депутати, чи це якісь незрозумілі люди з кількома паспортами, яким взагалі плювати на народонаселення”.

Доктор Микола Перч у кулуарах II Міжнародної медичної канабіс конференції у Києві. 31 травня 2019 року. Фото Українська асоціація медичного канабісу.

Ставлення до медичного канабісу в світі змінюється дуже стрімко, переконані організатори. Через велику кількість доказів ефективного використання канабісу для лікування захворювань Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує ООН переглянути класифікацію рослини з огляду на її терапевтичне застосування. Європейський парламент, у свою чергу, закликає країни ЄС до єдиної регуляторної політики щодо лікарських засобів на основі канабісу.

Яніна Соколова: “Застосовую медичний канабіс нелегально…”

Журналістка та телеведуча Яніна Соколова, яка за 7 місяців поборола рак, розповіла чим допомагає медичний канабіс при онкозахворюваннях і наскільки він полегшує неймовірні болі, які переживають онко-пацієнти, що проходять хіміотерапії. Соколова також поділилась особистим досвідом використання медичного канабісу, пообіцявши стати провідником захисту права українських пацієнтів на доступ до ефективного знеболення.

Телеведуча та акторка Яніна Соколова на сцені II Міжнародної медичної канабіс конференції у Києві. 31 травня 2019 року. Фото Українська асоціація медичного канабісу

“Зараз я порушую закон, взявши з собою на конференцію це. Але ось цей футляр – один із способів зробити так, щоб пекельний біль онкохворого відступив”.

Гюнтер Вейглейн, один із перших офіційних пацієнтів медичного канабіса у ФРН в кулуарах IMCC 2019 (фото: Конопляна Правда)

Німецький пацієнт. Як починався медичний канабіс у ФРН

Відповідь на «У Києві обговорили перспективи медичного канабісу (ФОТОРЕПОРТАЖ)»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *