Середа, 22. Травня 2019

Яніна Соколова: “Застосовую медичний канабіс нелегально…”

Телеведуча пояснила, чому боротиметься за права онкопацієнтів. Зокрема – за доступ до медичного канабісу.

Відома телеведуча й акторка Яніна Соколова 22 травня, на своїй сторінці у Фейсбуку повідомила про запуск нового мультимедійного проекту «Я, Ніна» – про онкохвору дівчину, – заснованого на історії самої журналістки. Яніна зізналася, що сім місяців тому в неї діагностували рак та що наразі вона вже поборола цю хворобу.

Акторка, телеведуча Яніна Соколова в студії “Радіо НВ” (Фото Сергей Неретин

ЧИТАТИ: Тележурналіст і волонтер Віталій Дейнега підтримав легалізацію медичного канабісу

У інтерв’ю виданню «Детектор медіа» телеведуча розповіла, як наважилася оприлюднити власну історію, як суспільство реагує на онкохворих людей та що наразі потребує першочергових змін у країні в питаннях лікування від раку.  

“Ще тема, яку хочу освітити, – доступ до медичного канабісу. Коли ти проходиш хіміотерапію, потім тиждень почуваєшся дуже зле: це нудота, викручування всього тіла, неможливість спокійно лежати, запаморочення, висипка по тілу – цілий букет”, – розповіла Яніна Соколова.

Медичний канабіс, на відміну від опіатів, морфіну, за її словами, дає можливість знеболення організму без глобальної побічної дії.

Анонс мультимедійного проекту “Я, Ніна” (Фото Яніна Соколова via Facebook)

“Я буду виступати на конференції 31 травня (31 травня в Києві у приміщенні Торгово-промислової палати України відбудеться II Міжнародна медична конференція IMCC-2019. – Ред.) – там буде окрема платформа, де я розкажу свою історію”.

ЧИТАТИ: Доктор Комаровський: легалізація канабісу в медичних цілях – однозначно! (ВІДЕО)

Телеведуча повідомила в інтерв’ю, що використовує препарат канабісу для полегшення свого стану.

“Я користуюся канабісом у Києві, мені привезли його з Америки, але вийти на вулицю подихати свіжим повітрям, сісти, коли погано, і застосувати цей канабіс я не можу. Це нелегально – мене просто арештують”, – зізналась Соколова.

Цю тему Яніна Соколова окремо хотіла би розкрити і в автобіографічній книжці про життя онкопацієнтки, і в кінопроекті “Я, Ніна”, де разом з Яніною зніматимуться її друзі Валерія Ходос та Валерій Харчишин.

“Мені 35. І я хочу наступну частину свого публічного і непублічного життя присвятити темі, яка поглинула мене зсередини. Я хочу допомогти українцям, хворим на рак полегшити життя і бути…щасливими”, – написала Яніна Соколова на своїй сторінці Facebook.

ЧИТАТИ: “Медичний канабіс – наше право”, українські пацієнти звернулись до суспільства (ФОТО)

Повний текст інтерв’ю з Яніною Соколовою для видання “Детектор Медіа” читати тут.

2 Відповіді на «Яніна Соколова: “Застосовую медичний канабіс нелегально…”»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *